Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион

Валядолид – Леганес
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 03.01.2020 г.
Час: 20:00

Валядолид е в серия от шест поредни мача без успех в Примера. В последния си мач от първенството кастилци направиха 1:1 у дома срещу амбициозния тим на Валенсия. "Виолетовите“ откриха резултата в заключителните минути, но допуснаха изравняване дълбоко в добавеното време. Така Валядолид е с 20 точки, като заема 14-то място. Плаца и Санчес са аут.

Въпреки че постигна две поредни домакински победи и няма загуба вече в три последователни кръга, Леганес посрещна новата календарна година от зоната на изпадащите. "Лос пепинерос“ заемат предпоследното 19-то място, като имат 13 пункта и към настоящия момент са на две от спасението. Треньорът Хавиер Агире не може да разчита на Шимановски, Сиовас и Рецио.

Прогноза: Валядолид – Леганес 1:0


Севиля – Атлетик Билбао
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 03.01.2020 г.
Час: 22:00

Севиля се наложи с 2:0 при визитата си на Майорка в среща от 18-ия кръг в Ла Лига. Гостите вкараха по един гол в двете части и си гарантираха трите точки. В 20-ата минута Диего Силва даде аванс на андалусците. В 63-ата Банега се разписа от дузпа и оформи крайния резултат в мача. Така Севиля се реваншира на феновете си за загубата от Виляреал в предишния кръг. Успехът запази 3-ото място на тима, който има актив от 34 точки. Регилон е наказан, а Нотито е с контузия.

Реал Мадрид изостана на две точки от големия си съперник Барселона, който е лидер в класирането в шампионата на Испания. В среща от 18-ия кръг от Примера Дивисион столичани завършиха наравно 0:0 у дома с Атлетик Билбао. "Белите" изиграха силен мач, създадоха немалко голови положения, удариха три греди, но така и не успяха да реализират гол. Атлетик е на 7-ата позиция с 28 точки. Муняин, Адуриц, Де Маркос и Ганеа са аут.

Прогноза: Севиля – Атлетик Билбао 2:1


Валенсия – Ейбар
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 04.01.2020 г.
Час: 14:00

Валенсия се добра до измъчено реми при гостуването си на Валядолид в двубой от последния кръг на Ла Лига. "Лос че“ стигна до точката за крайното 1:1 след гол в 94-ата минута. Така "прилепите“ имат 28 точки и са на 8-мо място в класирането, като изостават на четири от Топ 4. Наставникът Абер Селадес не може да разчита на Гедеш и Пичини, а Силесен и Морено са под въпрос.

След четири поредни загуби и равенство Ейбар стигна до победа. В последния си двубой за отминалата 2019 г. баските се наложиха с 3:0 у дома над Гранада. Така селекцията на Хосе Мендилбар пое глътка въздух и се отдалечи от опасната зона, като в момента Ейбар е на 16-та позиция и има 19 точки. Ореяна е наказан, а с травми са Бургос и Ескаланте.

Прогноза: Валенсия – Ейбар 2:0


Гранада – Майорка
Стадион: "Лос Карменес“, Гранада
Дата: 05.01.2020 г.
Час: 13:00

Гранада изпрати 2019 г. с тежко поражение от Ейбар за крайното 0:3. Това бе трета загуба за южняците в последните им пет мача в Примера, а след нея андалусци са на 11-то място 24 точки. Гоналон е наказан, а с травми за домакините са Монторо, Вико и Кини.

Новакът Майорка инкасира четвърта загуба за последните си пет двубоя в първенството. В предишния кръг островитяните отстъпиха с 0:2 от Севиля. Поражението остави Майорка непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-то място, като тимът има 15 точки. Будимир и Баба са наказани, а с контузии са Педраса и Кубо.

Прогноза: Гранада – Майорка 2:1


Реал Сосиедад – Виляреал
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 05.01.2020 г.
Час: 15:00

Коравият отбор на Реал Сосиедад продължава да е замесен в борбата за място в Топ 4. Баските завършиха отминалата календарна година в серия от четири поредни мача без поражение. В последния кръг "синьо-белите“ надиграха новака Осасуна с 4:3 в истински голов трилър. Така Реал вече е с 31 точки и е на 5-то място в колоната. Ияраменди, Сангали, Елустондо и Сурутуса са в лазарета на домакините.

Виляреал започва да набира скорост и това е видно от резултатите на "жълтата подводница“. В последните си три мача селекцията на Хавиер Кайеха отмъкна точка от Атлетико Мадрид и надигра коравите отбори на Севиля и Хетафе. Именно успехът над столичани с 1:0 бе последният двубой от Виляреал в Ла Лига, а след него валенсианци имат 25 точки и са на 10-то място. Аут за тежката визита край бреговете на Бискайския залив са Гера и Ману, а Морено е под въпрос.

Прогноза: Реал Сосиедад – Виляреал 2:2


Алавес – Бетис
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 05.01.2020 г.
Час: 17:00

Алавес допусна трета загуба за последните си пет мача в Примера. В последния от тях баските очаквано отстъпиха с 1:4 като гости на шампиона и лидер в класирането Барселона. Така хората на Асиер Гаритано остават с 19 пункта и са на 15-та позиция в таблицата. Пина е единственият отсъстващ за "синьо-белите“.

След трите поредни победи и равенство отборът на Бетис допусна загуба в последния си мач от първенството. В него "зелено-белите“ отстъпиха с 1:2 у дома от Атлетико Мадрид. След поражението севилци са на 13-то място и имат 23 точки. Педраса, Карвальо и Хуанми са под въпрос.

Прогноза: Алавес – Бетис 0:1


Селта Виго – Осасуна
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 05.01.2020 г.
Час: 22:00

Дори под ръководството на Оскар Гарсия Селта не може да намери правилния ритъм. "Небесносините“ имат едва една победа за последните си десет мача в Ла Лига. Този път галисийци отстъпиха с 1:3 от Леванте, като тимът остава под чертата и заема 18-то място с 14 точки. Араухо е наказан, а с контузии са Майо, Алварес, Вилар и Юнка.

Новакът Осасуна записа втора поредна загуба в шампионата. Този път северняците паднаха драматично с 3:4 у дома от Реал Сосиедад. Така играчите на Хагоба Арасате остават с 23 точки и вече са в долната половина на таблицата, като заемат 12-та позиция. Ронкаглия и Ойер са наказани, а Мартинес, Барха и Переса са с травми.

Прогноза: Селта Виго – Осасуна 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
351