Реал разби Мурсия и продължи за Купата на Краля


Л. Михайлов

Реал разби Мурсия и продължи за Купата на Краля

Реал Мадрид постигна категорична победа с 5:1 срещу Мурсия и за първи път от три години преодоля 1/16-финалната фаза на Купата на краля. В първата среща състояла се на "Кондомина" двата отбора завършиха при нулево равенство.

Жозе Моуриньо заложи на състав от основни титуляри, но даде шанс за изява и на Бензема, Диара, Серхио Каналес и Педро Леон.

Домакините поведоха още в четвъртата минута с гол на Естебан Гранеро, който с техничен удар намери лявата скоба на вратата зад Ернандес. В 39-ата минута наставникът на "лос меренгес" си изпусна нервите и бе изгонен от скамейката от реферът Парадас Ромеро. Липсата на треньор обаче не попречи на Гонсало Игуаин да удвои в края на полувремето. Попадението предизвика много протести от страна на Мурсия, тъй като останалият в засада Серхио Рамос явно попречи на вратаря.

След почивката португалският треньор на "белите" пусна в игра звездите си Кристиано Роналдо и Чаби Алонсо. През следващите двайсет минути Реал пропиляха доста възможности за гол. Бензема се озова сам срещу вратаря Ернандес след чудесен извеждащ пас на Педро Леон, но нацели напречния стълб.

В 75-ата минута силното преимуществото на мадридчани даде резултат. Анхел ди Мария намери Роналдо, който от непосредствена близост оформи класическото 3:0. Малко след това Алваро Арбеола получи втори жълт картон и напусна терена. В 82-ата минута Педро вкара почетния гол за гостите от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Чаби Алонсо. Две минути по-късно Бензема върна преднината от три гола за отбора си, вкарвайки ответна дузпа. Алонсо отбеляза и последното попадение в срещата от фаул в 89-ата минута.

 

  Сподели
170