Ван Гаал: Хората не знаят какво преживях начело на Барселона


Н. Гавазов

Ван Гаал: Хората не знаят какво преживях начело на Барселона

Сегашният наставник на Байерн Мюнхен Луис ван Гаал заяви, че никога няма да забрави и прости на Йохан Кройф за тежките критики, които е отправял легендата на Холандия и Барселона по време на треньорската му дейност с каталунският гранд.

„Хората не знаят какво преживях аз, когато бях треньор на Барселона. Йохан Кройф всяка седмица ме критикуваше. Той постоянно ме нападаше с една колонка във вестниците", заяви ван Гаал за RNE Radio 4.

"Кройф е истинска икона в Барселона, също както Хьонес в Мюнхен. Феновете винаги вярват какво казва той, въпреки че те не знаят какво се случва в клуба. Аз свърших добра работа в „блауграна", въпреки неговите опити да ми попречи. Той каза тогава толкова много неща, за които никога не е носил отговорност. Толкова пъти се опита да осуети моята работа, че аз никога няма да му простя за това", завършва наставника на Байерн Мюнхен.

Ван Гаал бе начело на Барселона в периода 1997 - 2000 година и спечели две титли и един път Купата на Краля. Второто му идване на „Ноу Камп" бе през периода 2002-2003, но е с по-малък успех.

 

  Сподели
104