Анонс на 18-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Примера Дивисион

Ейбар – Гранада
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 20.12.2019 г.
Час: 22:00

Ейбар прекъсна серията от четири поредни загуби, но тимът отново не победи. Този път баските измъкнаха точка за крайното 0:0 в регионалното дерби срещу Атлетик Билбао. Играчите на Хосе Мендилбар са на 16-то място, с 16 точки и са на два пункта от опасната зона. Ореяна е наказан, а Бургос е контузен.

Добре представящият се до момента новак Гранада инкасира донякъде изненадваща домакинска загуба от Леванте с 1:2. Южняците можеха да спечеля точка, но гол в последната минута ги лиши дори от това. Хората на Диего Мартинес заемат 9-то място и са с 24 точки. Кьойбашъ, Кини, Монторо, Санчес и Вико са аут.

Прогноза: Ейбар – Гранада 1:1


Майорка – Севиля
Стадион: "Сон Мойс“, Палма де Майорка
Дата: 21.12.2019 г.
Час: 14:00

Майорка прекъсна серията от три загуби в Примера. В предишния кръг клубът от Балеарските острови стигна до 2:2 като гост на Селта. Новакът в дивизията на два пъти трябваше да изравнява, за да спечели точка. Островитяните са непосредствено над зоната на изпадащите, като заемат 17-то място с 15 точки. Раийо е наказан за домакините

Севиля инкасира четвъртата си загуба през този сезон в Ла Лига. Селекцията на Хулен Лопетеги допусна поражение с 1:2 от Виляреал и по този начин пропусна страхотна възможност да се доближи до лидерите в подреждането Барселона и Реал Мадрид. "Рохибланкос“ остават 3-ти с 31 пункта. Нолито е аут за гостите.

Прогноза: Майорка – Севиля 1:3


Виляреал – Хетафе
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 21.12.2019 г.
Час: 19:30

Виляреал прекъсна серията от седем последователни мача без победа и нанесе четвърта загуба през този сезон в Ла Лига на устремилия се към лидерската позиция състав на Севиля за крайното 2:1. 13-ата минута се оказа фатална за домакините. След корнер Албиол се разписа за 0:1. В 61-ата резултатът бе изравнен. Виляреал все пак се добра до трите точки. 15 минути преди края на редовното време Ману Тригерос се включи от дълбочина и изскочи зад отбраната на Севиля. Падайки играчът пусна пас за намиращия се наблизо Екамби, който нямаше как да сбърка и оформи крайното 1:2. "Жълтата подводница“ е на 13-та позиция и е с 22 точки. Морено, Гера и Касорла са с травми.

Хетафе доказва, че въобще не е случаен отбор. Столичани постигнаха трета поредна и общо осма победа от началото на сезона, след като преди седмица селекцията на Хосе Бордалас се наложиха с 2:0 у дома над Валядолид. Така клубът от покрайнините на столицата се намести в Топ 4, като е на 4-та позиция и е с 30 точки. Кенеди и Бергара са с контузии.

Прогноза: Виляреал – Хетафе 2:2


Валядолид – Валенсия
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 21.12.2019 г.
Час: 22:00

Отборът на Валядолид записа пети пореден двубой в Примера, в който кастилци не съумяват да победят. В предишния кръг "виолетовите“ отстъпиха с 0:2 от намиращия се в отлична форма Хетафе. Валядолид е на 15-то място в колоната с 19 точки. Алкарас е наказан, а Мартинес, Плаца и Санчес са с контузии.

Валенсия и Реал Мадрид завършиха наравно при резултат - 1:1, в двубой от 17-ия кръг на Ла Лига. Всичко най-интересно се случи в последните минути на срещата, когато паднаха и двата гола. В 78-мата минута "прилепите" откриха резултата. Даниел Вас намери непокрития в наказателното поле на Солер, който от непосредствена близост откри резултата - 1:0. Дълбоко в добавеното време Бензема изравни. Основна заслуга за попадението на френския стрелец имаше Тибо Куртоа, който се бе включил в атака и нанесе много опасен удар с глава, а при добавката Бензема бе точен. "Прилепите“ са 8-ми и имат 27 пункта. Черишев, Гедеш и Пичини са аут.

Прогноза: Валядолид – Валенсия 0:2


Леганес – Еспаньол
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 22.12.2019 г.
Час: 13:00

Борещият се за оцеляване тим на Леганес не успя да запише втора поредна победа в първенството. В предишния кръг "лос пепинерос“ направиха 1:1 като гости на Алавес и могат да съжаляват, тъй като допуснаха попадение в заключителните минути на мача. Така възпитаниците на Хавиер Агире са с 10 точки и са на предпоследното 19-то място. Рецио, Сиовас, Наваро и Шимановски са аут.

Положението на Еспаньол е същото, като това на предстоящия съперник. Каталунците са на последната позиция и са с еднакъв точков актив, но с по-лоши показатели. В предишния кръг "папагалчетата“ записаха седми последователен двубой без успех. Този път играчите на Пабло Мачин направиха 2:2 у дома срещу коравия Бетис. Варгас е контузен.

Прогноза: Леганес – Еспаньол 0:1


Осасуна – Реал Сосиедад
Стадион "Ел Садар“, Памплона
Дата: 22.12.2019 г.
Час: 15:00

Коравият новак Осасуна записа втори пореден мач в шампионата без успех. В предишния кръг северняците отстъпиха с 0:2 като гости на Атлетико Мадрид. Поражението остави селекцията на Хагоба Арасате с 23 пункта, а Осасуна е на 10-то място в класирането. Ойер е наказан, а с травми са Мартинес и Барха.

Лидерът в Испания Барселона стигна само до равен - 2:2, при гостуването си на Реал Сосиедад в двубой от 17-ия кръг на Примера Дивисион. В 12-ата минута Сосиедад поведе в резултата след гол на Оярсабал от дузпа. В 38-ата минута, след отлична контраатака, гостите изравниха. В 49-ата Суарес направи обрат за 1:2. В 62-рата минута домакините изравниха. Начо Монреал проби по левия фланг и насочи остро центриране в малкото наказателно поле. Там Тер Щеген пресечи подаването с ръка, но подаде топката на Александър Исак, който прониза опразнената мрежа - 2:2. Баските са 6-ти и имат 28 точки. Ияраменди и Сурутса са в лазарета на тима.

Прогноза: Осасуна – Реал Сосиедад 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
597