Барселона и Реал Мадрид ще са равни


И. Ангелов

Барселона и Реал Мадрид ще са равни

Барселона - Реал Мадрид
Стадион: Камп Ноу
Дата: 18.12.2019 г.
Час: 21:00 ч.

Барселона спечели последните две Класики с Реал Мадрид и ще е уверена в нов успех над историческия си съперник. Всъщност, "белия балет" няма победа над Барса в последните шест мача между тези отбори и това накланя статистиката твърдо в посока каталунците.

Любопитно е, че 8 от последните 10 победителя измежду тези отбори, беше гостуващият клуб. В последните 16 мача на "Камп Ноу" пък и двата отбора успяха да си вкарат неизменно всяка среща. Последно двата тима се разделиха при победа на Барса на гости с 1:0 на "Сантиаго Бернабеу".

Откъм формата в момента, Барселона показва колебания като гост, както се доказа и в последния кръг с Реал Сосиедад, където рано в мача домакините поведоха, Барса се върна и обърна, но положението не трая дълго и в крайна сметка двата тима се разделиха при 2:2.

Положението не е много по-различно при Реал, който се изправи срещу Валенсия, и също допусна първи. Тук се стигна до 95-ата минута преди Бензема да спаси тима и да донесе точката за своите, а с това и равенството по точки с Барселона преди това Ел Класико.

Домакинската форма на Барселона този сезон е отлична и е сред най-добрите в Европа, а с Лео Меси на терена тимът има 100%-тов рекорд от победи, като изключим нулевото равенство със Славия Прага в Шампионска лига. Тимът на Валверде вкара 35 гола у дома в последните 10 срещи.

В контраст, Реал Мадрид не се представя добре като цяло на гости. Зинедин Зидан няма победа в 12 от последните 19 гостувания на тима. Към тези лоши новини се добавят контузиите на Еден Азар, Марко Асенсио и Хамес. От другата страна Меси се завърна в пълен блясък и формата му е типичната за него, а наскоро му бе връчена и рекордната шеста Златна топка.

Както във всяко дерби, формата и предишните представяния на отборите нямат особено значение, обаче. Очакват се 90 минути качествен футбол и голове от двете страни. 

Прогноза: Барселона - Реал Мадрид 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
365