Барселона и Реал Мадрид ще спят в един хотел


Н. Гавазов

Барселона и Реал Мадрид ще спят в един хотел

Барселона и Реал Мадрид взеха решение да обитават един и същи хотел в навечерието на Ел Класико. Според La Sexta,  това се дължи на засилените мерки за сигурност.

Отбелязва се, че играчите на двата отбора ще се отправят към  "Камп Ноу“ от хотел "София“ едновременно с два автобуса. Безопасността ще бъде гарантирана от 12 полицейски микробуса.

По-рано стана известно, че каталунската полиция е загрижена за провеждането на Ел Класико на 18 декември и може да не гарантира пълната безопасност на мача. Поради това Испанската футболна федерация проведе спешна среща по отношение на мерките за сигурност на отложения мач от 10-ия кръг на Ла Лига между Барселона и Реал Мадрид, където обсъдиха всички възможни сценарии за развитие по време на срещата.

Президентът на Барселона Хосеп  Бартомеу потвърди, че мачът между каталунския клуб и Реал Мадрид, насрочен за 18 декември, ще се проведе без никакви промени.

Първоначално срещата трябваше да се състои  в събота, 26 октомври, но бе отменена заради бунтовете в Каталуния. Мачът от 10-ия кръг на шампионата на Испания между Барселона и Реал Мадрид бе отложен за 18 декември.

Барселона и Реал водят в класирането на Ла Лига с 35 точки. Каталунците изпреварват отбора на Зидан по допълнителни показатели.

  Сподели
189