Реал очаквано победи в градското дерби срещу Атлетико


Л. Михайлов

Реал очаквано победи в градското дерби срещу Атлетико

Реал Мадрид за пореден път триумфира в столичното дерби срещу Атлетико с победа с 2:0 на "Сантиаго Бернабеу". Тази победа върна Реал на лидерската позиция, които са плътно следвани от вечния съперник Барселона - само на точка зад тях. "Дюшекчиите" не са печелили срещу градския си съперник от цели 11 години.

"Лос меренгес" започнаха двубоя атакуващо и търсеха гол още в първите минути. В 8-ата минута Сами Кедира вкара топката в мрежата на Давид де Хеа, но съдията отчете засада. Едва 5 минути по-късно обаче Анхел ди Мария намери Карвальо, който от удобна позиция не пропусна да изведе тима си напред.

В 19-ата минута немският национал Месут Йозил удвои с прецизен фалзов удар от фаул. Десет минути по-късно реферът не отсъди явна дузпа в полза на "дюшекчиите" за игра с ръка в наказателното поле на Чаби Алонсо.

След почивката Реал имаше възможност да увеличи преднината си, но шут на Гонсало Игуани разтресе десния стълб. Атлетико също опитваха да стигнат до гол най-вече чрез Форлан и Серхио Агуеро и Кун.

  Сподели
180