Полицията е против Барселона - Реал Мадрид на 18 декември


Н. Гавазов

Полицията е против Барселона - Реал Мадрид на 18 декември

Каталунската полиция сериозно е  загрижена за Ел Класико на 18 декември и може да не гарантира пълната безопасност за мача, което може да доведе до ново отлагане на дербито. Според полицейските шефове,  мачът между Реал Мадрид и Барселона е невъзможно да се проведе в този ден.

Отбелязва се, че органите на реда не могат  да гарантират безопасното пътуване на автобуса от  Мадрид поради липса на достатъчно служители. Освен това на 18 декември се очаква да има нова вълна от протести във връзка с присъдата на деветимата  каталунски служители и политици по делото за безредици и референдума за независимост на Каталуния през 2017 г.

Първоначално срещата трябваше да се проведе в събота, 26 октомври, но тя бе отменена заради бунтовете  в Каталония. Мачът от 10-ия кръг на шампионата на Испания между Барселона и Реал Мадрид бе отложен за 18 декември. Решението за отлагането на двубоя бе взето от Комисията по конкуренция и пряко волята на ръководството на Ла Лига.

Барселона и Реал водят в класирането на Примера дивисион  с по 34 точки. Каталунците изпреварват отбора на Зидан по допълнителни показатели.

  Сподели
258