Анонс на 16-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 16-ти кръг на Примера Дивисион

Гранада – Алавес
Стадион: "Лос Карменес“, Гранада
Дата: 07.12.2019 г.
Час: 17:00

Лошата серия на доскорошната сензация Гранада продължи и в предишния кръг, когато андалусци допуснаха четвърта загуба за последните си пет мача в Ла Лига. Този път южняците отстъпиха с 0:2 от амбициозния тим на Атлетик Билбао. Така играчите на Диего Мартинес остават с 21 точки и към момента клубът от едноименния град е на 10-та позиция в таблицата. Вико, Санчес и Лосано са с травми.

Реал Мадрид измъкна важна победа в Примера, след като се пребори с надъханите баски от Алавес на техния негостоприемен стадион "Мендисороса". Успехът с 2:1 донесоха защитници - Серхио Рамос откри с глава, а Дани Карвахал довкара рикоширал в гредата удар на Иско за победния гол. Предвожданият от Асиер Гаритано тим е с 18 пункта, като заема 14-то място в подреждането. Дуарте е наказан за гостите.

Прогноза: Гранада – Алавес 1:1


Леванте – Валенсия
Стаидон: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 07.12.2019 г.
Час: 19:30

Съставът на Леванте допусна втора поредна загуба като гост. Този път "жабките“ бяха пометени с 0:4 от Хетафе. Валенсианци допуснаха всички попадения след почивката, а поражението остави тима 20 точки, отреждайки му 11-то място в колоната. Контузени за голямото градско дерби са Мелеро, Постиго, Пиер и Дукуре.

Отборът на Валенсия победи Виляреал с 2:1 в среща от 15-ия кръг от първенството на Испания. Гостите имаха повече положения за гол, но не само че не успяха да спечелят мача, а и изпуснаха дузпа в 15-ата минута. Жерар Морено не успя да се разпише от бялата точка. В 49-ата минута Родриго откри за домакините, но пет минути по-късно Андре Ангиса изравни. Победата за Валенсия осигури Феран Торес в 70-ата минута. "Прилепите“ имат 23 точки и са на 8-мо място. Кондогбия, Черишев, Диахаби и Пичини са аут за градския сблъсък.

Прогноза: Леванте – Валенсия 2:3


Ейбар – Хетафе
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 08.12.2019 г.
Час: 13:00

Отборът на Ейбар допусна трета поредна загуба в първенството, като в тази поредица от срещу баските инкасираха десет гола, а вкараха само един. В предишния кръг играчите на Хосе Мендилбар паднаха с 1:4 на гости на Реал Сосиедад. Ейбар остава с 15 точки и е на 16-то място в класирането, само на два пункта от зоната на изпадащите. Диас е с травма за домакините.

Амбициозният отбор на Хетафе записа пети пореден мач без поражение в Ла Лига. Този път столичани разбиха с 4:0 у дома Леванте, като всички попадения за селекцията на Хосе Бордалас паднаха след почивката. Хетафе вече има 24 точки и е на 7-мо място в класирането, като е на две от Топ 4. Джейсън е наказан, а Бергара и Дедю е контузени.

Прогноза: Ейбар – Хетафе 0:2


Бетис – Атлетик Билбао
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 08.12.2019 г.
Час: 15:00

Бетис записа първи успех за сезона далеч от дома. Победата за "вердибланкос“ дойде на гости на новака Майорка и бе с 2:1. Така севилци събраха 19 пункта и са на 12-то място в класирането. Треньорът Жоан Франсеск не може да разчита на Манди, Сидней, Тейо, Карвальо и Гереро.

Атлетик Билбао е в подем. "Лъвовете“ са в серия от три поредни победи и общо четири за последните си пет мача в Примера, в които играчите на Гайска Гаритано не допуснаха загуба. Този път баските сразиха с 2:0 у дома Гранада. Атлетик има 26 точки и е на 5-то място в колоната. Раул Гарсия е наказан, с контузии са Муняин и Кодро.

Прогноза: Бетис – Атлетик Билбао 2:3


Валядолид – Реал Сосиедад
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 08.12.2019 г.
Час: 17:00

Валядолид прекъсна серията от две поредни загуби, като в предишния кръг "виолетовите“ извъртяха нулево реми като гост на Селта Виго. Отборът от едноименния град е на 15-та позиция и има 18 пункта на сметката си. Фернандес, Санчес и Плаца не могат да вземат участие в предстоящия двубой.

Реал Сосиедад продължава да държи курса към челните позиции. В предишния кръг баските сразиха с 4:1 у дома Ейбар, за да запишат първи домакински успех от над месец. "Синьо-белите“ са на 4-то място и са с 26 точки. Салдуа е наказан, а с травми са Елустондо, Сурутуса и Ияраменди.

Прогноза: Валядолид – Реал Сосиедад 0:1


Леганес – Селта Виго
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 08.12.2019 г.
Час: 19:30

Дори под ръководството на Хавиер Агире, Леганес не съумява да се стабилизира. В предишния кръг столичани отстъпиха с 0:1 от устремилия се към лидерската позиция състав на Севиля. В този двубой силите на "лос пепинерос“ стигнаха само за няколко разбърквания пред вратата на съперника. Леганес продължава да е на последното 20-то място актив от 6 точки, което към момента е на осем от спасението. Росалес е наказан, а Омеруо, Сиовас, Наваро и Шимановски са в лазарета.

Селта също се нужда е от точки, а в предишния кръг "небесносините“ направиха 0:0 у дома срещу Валядолид. Галисийци са под чертата, като заемат 18-то място, и са с 13 пункта. Успокоителното е, че това е само на точка от спасението. Контузени за визитата в столицата са Оласа, Вияр и Бовю. Бланко и Юнка са под въпрос.

Прогноза: Леганес – Селта Виго 1:2


Осасуна – Севиля
Стадион: "Ел Садар“, Памплона
Дата: 08.12.2019 г.
Час: 22:00

До момента съставът на Осасуна имаше само един успех далеч от дома, който бе постигнат в първия кръг на сезона. Преди седмица обаче новаците стигнаха до втора победа в своя визита, като този път северняците сразиха с 4:2 Еспаньол. Осасуна губеше на полувремето с един гол разлика, но през втората част тимът от Памплона наниза четири последователни попадения. Осасуна е на 9-то място с актив от 22 точки. Ронкаглия е наказан, а с контузии са Видал, Ерера, Ернандес, Мартинес и Барха.

Севиля стигна до труден, но много важен домакински успех с минималното 1:0 над последния в класирането Леганес. Единственият гол беше реализиран от Диего Карлос. Централният защитник насочи топката в мрежата след разбъркване в 63-ата минута. Като цяло домакините бяха много по-добрият отбор, но стигнаха само до едно попадение. Така Севиля продължава да се бори с Реал Мадрид и Барселона за първото място. Селекцията на Хулен Лопотеги е на 3-то място и е с 30 пункта, само на точка зад грандовете. Фернадо е аут за визитата на север.

Прогноза: Осасуна – Севиля 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208