Меси: Златната топка е красиво признание


И. Ангелов

Меси: Златната топка е красиво признание

Звездата на Барселона Лео Меси заговори за значимостта на наградата Златна топка, но намекна за важността на приноса на целия отбор при спечелването на приза в неговата кариера. 32-годишният аржентинец спечели 5 пъти наградата - през 2009, 2010, 2011, 2012 и 2015 г. Otro цитира:

"Това е красиво признание. Но може би най-специалната награда беше първата. Това е нещо, което идва от колектива. Без постигането на колективните ни награди, аз никога нямаше да достигна до индивидуалните."

Меси се нарежда сред фаворитите за спечелване на Златната топка за 2019 г. след продуктивен сезон. С Барселона той вкара 51 гола във всички турнири през сезон 2018-19, като спечели Ла Лига, но не успя в Купата на краля и Шампионска лига. Меси си припомни втората награда, когато в топ 3 той бе номиниран заедно с Шави и Иниеста:

"Образът на тримата номинирани за Златна топка тогава беше специален заради приятелството, което има между нас. Да си толкова дълго в един клуб, ние живеем еднакво практически през целите ни кариери и това е специално за този клуб. Беше впечатляващо."

  Сподели
109