Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион

Виляреал – Алавес
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 25.10.2019 г.
Час: 22:00

Виляреал огорчи дебюта на новия старши треньор на Еспаньол Пабло Мачин. Отборът от Барселона бе надигран с 0:1 на своя стадион от "жълтата подводница“. Карл Токо Екамби вкара единствения гол в 17-ата минута. Възпитаниците на Хавиер Кайеха вече имат 14 точки и се изкачиха до 7-мо място в класирането, като са на две от Топ 4. Гера е аут за домакините.

Алавес постигна втора поредна домакинска победа и общо трета до момента. В предишния кръг баските се наложиха с 2:0 над Селта. Така северняците поеха глътка въздух и вече имат 11 точки, като 14-та позиция в подреждането, но само на две точки от опасната зона. Пина и Ели са под въпрос за визитата на Виляреал.

Прогноза: Виляреал – Алавес 2:1


Леганес – Майорка
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 26.10.2019 г.
Час: 17:00

Падението на Леганес продължава. Клубът от покрайнините на Мадрид инкасира трета поредна загуба и общо седма от началото на сезона, след като в предишния кръг "лос пепинерос“ отстъпиха с 0:2 от Хетафе. Леганес е единственият отбор в Ла Лига, който няма победа от началото на кампанията и логично е на последното 20-то място с 2 точки. През седмицата Маурисио Пелегрини подаде оставка и временно начело на клуба ще е треньорът на втория отбор. Перес, Тарин и Шимановски са контузени.

Реал Мадрид сдаде първото място в Испания, след като допусна изненадваща загуба с 0:1 от Майорка в двубой от деветия кръг на Ла Лига. Автор на победния гол за домакините бе Лаго Жуниор. Той се разписа още в седмата минута на мача, след асистенция на Фебас. Гостите завършиха мача в намален състав, като от игра бе изгонен Алваро Одриосола. Съставът от Балеарските острови има 10 точки и към момента заема 15-то място в колоната. Кабрера, Седлар, Рахман и Кучо са аут за Майорка.

Прогноза: Леганес – Майорка 1:1


Валядолид – Ейбар
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 26.10.2019 г.
Час: 19:30

Валядолид записа пето равенство от началото на сезона и по този показател "виолетовите“ са лидери с новака Осасуна. Този път кастилският клуб направи 1:1 на гости на амбициозния тим на Атлетик Билбао. Валядолид е с 11 точки и към момента се намира на 12-то място в класирането. Ервиас, Алакрас, Санчес и Рамирес вече са почти възстановени, но участието им в двубоя е под въпрос.

Барселона записа класически успех с 3:0 при визитата си на Ейбар в мач от 9-я кръг на Примера Дивисион. Антоан Гризман даде ранен аванс на каталунците, след като се разписа в 13-ата минута. След почивката гостите решиха всичко в своя полза с нови две попадения. В 58-ата Лионел Меси покачи на 2:0. В 66-ата Луис Суарес записа името си сред голмайсторите. Ейбар е на 16-та позиция и е с 9 пункта, като се задържа над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Селта и Бетис. Рамис и Кореа са аут.

Прогноза: Валядолид – Ейбар 1:1


Селта Виго – Реал Сосиедад
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 27.10.2019 г.
Час: 13:00

Селта допусна четвърта загуба от началото на сезона и втора поредна далеч от дома. В предишния кръг "небесносините“ отстъпиха с 0:2 на гости на Алавес. Поражението остави клуба от Виго с 9 точки и към момента възпитаниците на Фран Ескриба са непосредствено над зоната на изпадащите, като заемат спасителното 17-то място. Отсъстващи за домакините са Майо, Фернандес, Васкес и Ернандес.

Реал Сосиедад прекъсна серията от две поредни загуби в Примера и в предишния кръг баските постигнаха пети успех за сезона, като се наложиха с 3:1 у дома над Бетис. Северняците има 16 точки и са на 4-то място в подреждането. Йоренте е наказан, а Ияраменди, Пардо, Сурутуса и Елустондо са контузени.

Прогноза: Селта Виго – Реал Сосиедад 1:2


Гранада – Бетис
Стадион: "Лос Карменес“, Гранада
Дата: 27.10.2019 г.
Час: 15:00

Новакът Гранада продължава да е приятната изненада до момента в Ла Лига. Андалусци са на 3-то място в класирането и имат 17 точки, което е с две по-малко от лидера Барселона. В предишния кръг южняците се наложиха с 1:0 у дома над Осасуна. Пуертас, Дуарте, Монторо, Кини, Вико и Лосано са аут за домакините.

Бетис пък инкасира четвърта загуба до момента, която запрати "зелено-белите“ в зоната на изпадащите. Севилци са на 18-то място и имат 9 точки. В предишния кръг селекцията на Жоан Франсеск, чието бъдеще начело на клуба става все по-несигурно, отстъпи с 1:3 като гост на Реал Сосиедад. Карвальо и Сидней са аут за регионалното дерби.

Прогноза: Гранада – Бетис 2:0


Леванте – Еспаньол
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 27.10.2019 г.
Час: 17:00

Леванте записа поражение в последния си мач от първенството. След гол в края на срещата валенсианци отстъпиха с 0:1 от Севиля. Поражението остави "жабките“ с 11 точки и в момента клубът е на 11-то място в колоната. Оласабал и Пиер са аут за домакините.

Еспаньол допусна домакинска загуба в дебюта на новия старши треньор на тима Пабло Мачин. Отборът от Барселона бе надигран с 0:1 на своя стадион от Виляреал и остава на предпоследното място в испанската Ла Лига с едва 5 точки. Карл Токо Екамби откри резултата в 17-ата минута. В 85-ата съдията даде дузпа за Еспаньол. Повторенията показаха, че решението му е грешно и с помощта на ВАР арбитърът се поправи и отмени наказателния удар. "Папагалчетата“ са на предпоследното 19-то място с актив от 5 точки. Калеро, Кайери, Пуадо и Пиати са контузени.

Прогноза: Леванте – Еспаньол 1:1


Севиля – Хетафе
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 27.10.2019 г.
Час: 19:30

Севиля записа втора поредна домакинска победа, с която донякъде стабилизира изявите си в Ла Лига. За последните пет мача "рохибланкос“ допуснаха три поражение и два успеха. Последният от тях не дойде никак лесно, тъй като играчите на Хулен Лопетеги трябваше да го извоюват в самия край срещу Леванте за крайното 1:0. Севиля е с 16 точки и се намира на 6-то място.

Хетафе записа трета победа и втора поред. Този път клубът от покрайнините на Мадрид се наложи с 2:0 у дома над последния Леганес. Играчите на Хосе Бордалас имат 13 точки и са на 9-то място в класирането. Суарес, Бергара, Антунеш и Диедю са контузени.

Прогноза: Севиля – Хетафе 4:2


Осасуна – Валенсия
Стадион: "Ел Садар“, Памплона
Дата: 27.10.2019 г.
Час: 22:00

Добре представящият се до момента новак Осасуна допусна втора загуба в актива си, когато в предишния кръг отстъпи с 0:1 от друг новак – Гранада. Съставът от провинция Навара и тимът на Валядолид имат най-много равенства до момента – общо 5. Иначе Осасуна се намира на 13-то място с актив от 11 точки. Мерида е наказан, а Ронкаглия, Ибанес, Кастелано, Гарсия и Барха са с травми.

Атлетико Мадрид и Валенсия не излъчиха победител и завършиха 1:1 в дербито на 9-ия кръг на испанската Ла Лига. Атлетико поведе с гол на Диего Коща от дузпа в 36-а минута. Гостите се спасиха от загуба в 82-а минута, когато Даниел Парехо изравни от пряк свободен удар. В добавеното време Лий Кангин нарпави много груб фаул срещу играч на Атлетико при контраатака и беше изгонен с директен червен картон. Гедеш и Санчес пък са контузени. "Лос че“ е на 10-та позиция и има 13 точки.

Прогноза: Осасуна – Валенсия 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
304