Ла Фурия опустоши Севиля


Л. Михайлов

Ла Фурия опустоши Севиля

Барселона разгроми Севиля с внушителния резултат от 5:0 като домакин в среща от 9-ия кръг на Примера. Наставникът на "синьо-червените" Хосеп Гуардиола включи в състава най-доброто, с което разполагаше, залагайки на атакуващото трио Меси - Иниеста - Вия.

Домакините започнаха срещата стремглаво и по всичко личеше, че мачът ще се състои до голяма степен в половината на Севиля. Още в четвъртата минута "каталунците" поведоха с гол на Меси, който се възползва от избита топка от вратаря Варес след центриране на Педро. В 24-ата минута хегемонията на Барса доведе до второ попадение дело на Давид Вия. Голмайсторът на домакините навлезе от дясната страна на наказателното поле и с фалцов удар прати топката в далечния ъгъл на вратаря Варас. В края на полувремето десният бек на андалусийците Абдулайе Конко бе изгонен с два жълти картона, значително влошавайки положението на гостите.

След почивката треньорът на Севиля предприе няколко дефанзивни смени, което не помогна особено тъй като в 52-ата минута Дани Алвеш пое контрол над лошо върната топка и направи резултата класически. В 64-ата минута Меси отново демонстрира невероятните си голмайсторски умения, тръгвайки сам почти от центъра, залъгвайки защитата и стража и отбелязвайки с премерен удар в десния ъгъл на противниковата врата. В последната минута на срещата Вия вкара втори гол с асистенция на Серхио Бускетс, с което заформи крайното 5:0.

  Сподели
197