Барселона защити арестуваните лидери на Каталуния


Н. Гавазов

Барселона защити арестуваните лидери на Каталуния

Барселона на своя официален уебсайт излезе с изявление във връзка с арестуването на деветимата лидери на Каталуния, които бяха осъдени от Върховния съд на Испания на  лишаване от свобода от девет до 13 години за провеждане на митинги и референдум за независимост през 2017 година.

"Барселона, като една от водещите организации в Каталуния и във връзка с нейната история, прави следното изявление в защита на свободата на изразяване и правото на избор. Превантивният затвор не разреши конфликта и днешните решения на съда също няма да помогнат, защото затворът не е решение. Разрешаването на конфликта в Каталуния трябва да се случи единствено в резултат на политически диалог.

Във връзка с последните събития клубът както никога досега моли всички политически лидери да започнат процес на диалог и преговори за разрешаване на конфликта и освобождаване на затворници на граждански и политически лидери. Ние също така изразяваме нашата подкрепа и солидарност към семействата на лишените от свобода “, се казва в изявлението на Барселона.

  Сподели
141