Страда ли Куртоа от синдрома на Де Хеа?


Т. Михайлов

Страда ли Куртоа от синдрома на Де Хеа?

Реал Мадрид трябва да се отнася по-добре към Тибо Куртоа, за да извлече най-доброто от него. Такова мнение изрази треньорът на вратарите на Белгия Ервин Леменс. Стражът на "белите“ бе заменен на полувремето в мача срещу белгийския Брюж, завършил 2:2. В двубоя Куртоа допусна два леки гола, дело на Емануел Бонавентур Денис. Официалната позиция на Зинедин Зидан за смяната бе това, че вратарят страда от вирусно заболяване.

"Те трябва да се отнасят с него различно. Той е специално момче. Не е нормално с националния отбор винаги да е на топ-ниво, а в Мадрид да има проблеми. Явно страда от синдрома на Де Хеа, който също имаше спад във формата. Ако публиката на "Бернабеу“ освирква, то тя освирква целия отбор. Тибо е голям вратар и ще направи всичко да върне щастието на "белите“ привърженици“, заяви Леменс.

Сънародникът на Куртоа в редиците на 13-кратните шампиони на Европа Еден Азар също изживява труден старт от престоя си в Мадрид. "Еден се нуждае от време. Реал е най-големият клуб в света и е напълно-нормално да изискват от футболистите да играят добре веднага след пристигането си“, завърши специалистът.

  Сподели
435