Зидан: Заслужавахме победа над Атлетико


И. Ангелов

Зидан: Заслужавахме победа над Атлетико

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан сподели мнението си, че в дербито от кръга на испанската Ла Лига с Атлетико Мадрид неговият отбор е направил достатъчно за победата, въпреки нулевото равенство в крайна сметка. В срещата на "Уанда Метрополитано" най-доброто положение пропусна Карим Бензема, а Зидан коментира:

"Заслужавахме много повече, но това, което трябва да направим, е да поздравим играчите защото запазихме суха мрежа, трябва да ги подкрепяме. Не само интензивността, но важното е, че показахме силата си. Видяхме силен Мадрид защото не допуснахме да направят положение. Нямахме креативност, но сме доволни от това, което направихме."

Еден Азар изигра нов тих мач за новия си отбор и не регистрира нито един удар до 77-ата минута, когато бе заменен от Хамес Родригес:

"Липсват му малко неща. Трябва да продължим с него. Той върши добра работа, но нямахме много положения. Трябва да отделим работата на всеки. Искаме той да вкарва повече защото това ще го освободи. Нямаме проблеми с него, головете ще дойдат със сигурност."

Зидан сподели и мнението на капитана Серхио Рамос за добрата игра в защита и трета поредна суха мрежа:

"Тези мачове с Атлетико са много физически. Това е един от най-трудните терени, където трябва да гостуваме в сезона и е важно, че имаме суха мрежа. Но в атака е трудно да създадем шансове когато не ни оставят пространство. Тази точка не означава много, защото искахме три.

"Защитната част от играта е нещо, над което работим. Всичко се получава и мисля, че сме в добра форма."

Във вторник Реал ще играе с Брюж в Шампионска лига, преди срещата с Гранада в събота.

  Сподели
161