Гранада - Барселона: Шампионите отново ще загубят точки


Н. Гавазов

Гранада - Барселона: Шампионите отново ще загубят точки

Гранада - Барселона

Стадион: "Нуево Лос Карменес", Гранада

Дата: 22.09.2019 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Гилермо Гуадра

Гранада посреща Барселона в мач от петия кръг на Примера дивисион и спокойно  можем да кажем, че срещата е изключително любопитна най-вече заради статистиката на каталунците - испанският шампион е без победа в последните си шест мача, а в средата на седмицата имаше тежко пътуване до Германия. Как ще се представи колективът на Ернесто Валверде при днешната си визита в Андалусия - този мач е шанс на търсачите на риска при залозите без никакви угризения на съвестта да потърсят друг знак освен "2" в двубоя.

Гранада взе само една точка в първите си два мача от сезона, правейки 4:4 с Виляреал на старта и губейки с 1:0 от Севиля у дома. След това обаче хората на Диего Мартинес се взеха в ръце и изненадаха всички, побеждавайки Еспаньол с 3:0 и Селта с 2:0. Изненадата е, че това се случи на негостоприемни места и срещу отбори, които не са аутсайдери. Така Гранада събра 7 точки и се намира на 6-то място в таблицата за класиране.

Барселона има същия актив от точки, но е заела петата позиция заради по-добрите си допълнителни показатели. Шампионите пометоха Реал Бетис и Валенсия с по 5:2, демонстрирайки добър футбол в отсъствието на Лионел Меси и Луис Суарес (срещу Бетис), като новото попълнение Антоан Гризман показа, че напълно се вписва в състава и може да поведе отбора. Това, което безпокои феновете на каталунците е тяхната форма навън. Хората на Валверде загубиха в Билбао на старта на кампанията, а следващото пътуване до Страната на баските - в Памплона - също може да се смята за провал, въпреки равенството 2:2. През седмицата пък Барселона направи 0:0 при визитата си в Дортмунд от Шампионска лига, но трябва да кажем, че гостите извадиха късмет с този резултат. Като цяло, "блаугранас" е без победа в последните си шест гостувания и това е тревожно.

Домакините са без Мартинес, Лосано, Вико и Куини, които лекуват травми. Добрата новина за гостите е, че след завръщането на Суарес последва такова и на Меси. Сега в лазарета са Алба, Умтити, а Дембеле се възстановява.

Гранада има само една победа у дома над Барселона през последното десетилетие и на книга фаворит в мача са гостите, чийто състав е с една глава по-класен от този на съперника. Но успяха ли каталунците да се възстановят от пътуването до Германия? И дали лошата статистика навън няма да е решаващ фактор и в днешния мач. Не на последно място, Гранада едва ли ще посрещне шампиона с отворени обятия - всички знаем, че е въпрос на чест за всеки отбор да даде битка на първенеца от предишния сезон и точно това очакваме от домакините.

Очакванията са за оспорван мач, а съветът ни е да не разчитаме само на "2"-та в нашите залози.

Прогноза: Гранада - Барселона 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
302