Валверде: Фати не е обикновен


И. Ангелов

Валверде: Фати не е обикновен

След голът и асистенцията вчера на 16-годишната звезда на Барселона Фати, в отсъствието на талисмана Лео Меси, наставникът на каталунците Ернесто Валверде обсипа с похвали нападателя. Младежът блести от началото на кампанията в Ла Лига и вчера в победата с 5:2 над Валенсия отново се прояви. Това  беше негов първи старт като титуляр, като той се възползва от липсата на Луис Суарес и Лео Меси.

В нападение с Антоан Гризман и Карлс Перес Фати допринесе за две от попаденията в мача, като вкара първия гол и асистира за втория преди да изтекат 10 минути. Жерар Пике добави преди Суарес да се завърне след контузията си и да донесе два гола. Валенсия реализира чрез Кевин Гамейро и Макси Гомес.

След като достигна до втория си гол в сезона, Фати отново привлече вниманието, а след срещата мениджърът Ернесто Валверде каза:

"Не е лесно за никой да играе за Барселона. Особено за хора, които са толкова млади като Ансу Фати. Не е нормално за него да вкара с първата си топка, а с втората да асистира. Всичко ще се нормализира. Ние се интересуваме от това той да намери себе си. Той ще разбере, че всичко е много сложно.

"В който и отбор да се намира един играч, той ще трябва да работи и да заслужи мястото си. Няма тайни за това. Треньорите искат играчите им да се проявят. Ако те са млади и имат тази енергия, ти ги използваш. Ансу има качества, които ни подхождат. Ние виждаме потенциалът, който има. 

"Не ми пука дали Ансу Фати е сравняван със старта на Лео Меси в Барселона. Всички знаем, че този балон ще продължи да се издига, но трябва да го спукаме. От нас зависи да защитим този играч."

С победата вчера Барса застана на четвърто място в класирането, на 2 точки зад лидера Атлетико Мадрид.

  Сподели
320