Барса разпиля Валенсия - млади и стари започват да се сработват отлично


Л. Михайлов

Барса разпиля Валенсия - млади и стари започват да се сработват отлично

Барселона постигна втората си шампионатна победа за сезон 2019/2020, като се наложи над носителя на Купата на Краля - Валенсия с 5:2 и по този начин вземайки частично отмъщение за пропуснатия дубъл през предходната кампания. 

Впечатляващо представяне направи една от младите надежди и продукт на школата на каталунците Ансу Фати. Във втората минута Карлес Перес и Френки де Йонг разиграха отдясно, последва ниско центриране в наказателното поле, Гризман елегантно пропусна топката и Ансу Фати върхлетя с мощен удар от 11 метра, при който вратарят Яспер Силесен нямаше никакъв шанс - 1:0.

Само четири минути по-късно тийнейджърът нахлу в наказателното поле отляво и буквално се подигра с далеч по-опитния Есекиел Гарай, за да центрира ниско пред вратарското поле. Де Йонг долетя на шпагат и засече под гредата – 2:0.

В 27-ата минута Кевин Гамейро бе изведен по прекрасен начин зад гърба на защитата на Барса. Футболистът успя да прати топката във вратата, но останаха съмнения за засада при подаването. Ситуацията бе изключително тънка и съдията Хосе Санчес реши да се консултира с ВАР. След преглет от системата за видеоповторение, попадението бе зачетено. След почивката също бе много интересно и головете продължиха да валят.

В 52-ата минута Гризман шутира на метър от линията на наказателното поле. Яспер Силесен не успя да се намеси добре и топката се отби в гредата. В опасна близост до вратата дебнеше Жерард Пике, който успя да се разпише.

След час игра лекувалият доскоро контузия Луис Суарес влезе като смяна и секунди по-късно вече беше в прегръдките на съотборниците си. Той получи топката от Артур пред дъгата и на място направи едно лъжливо замахване, след което с убийствена прецизност отправи фалцов шут към долния десен ъгъл. Кълбото намери страничната греда и се оплете в мрежата. Отново Суарес бе точен в 82-ата минута, а в самия край Максимилиано Гомес направи загубата една идея по-почетна.

  Сподели
395