Реал се измъчи за трите точки срещу Леванте


Л. Михайлов

Реал се измъчи за трите точки срещу Леванте

Реал Мадрид постигна труден успех с 3:2 в домакинството на Леванте от 4-тия кръг на Ла Лига. Тимът на Зинедин Зидан заслужаваше да отбележи много повече, но удари две греди, а с куп пропуски се отличи Винисиус Жуниор.

Иначе мачът започна добре за "Белия балет", след като играчите на Зидан поведоха още в 25-та минута. Карвахал навлезе навътре отдясно и пласира идеално центриране на главата на Карим Бензема, който заби топката в долния ляв ъгъл на стража на Леванте Айтор.  Вторият гол не закъсня, след като натискът на домакините стана още по-силен. В 31-та минута, след бърза контраатака Хамес Родригес намери Бензема, който сам срещу вратаря нямаше никакви проблеми да направи резултата 2:0. 

Пет минути преди края на първата част Винисиус надбяга играч на Леванте по дясното крило и пусна успоредно към Каземиро, който нямаше как да сгреши отблизо и класиката бе факт.

Гостите се активизираха след почивката и феновете на "Сантиаго Бернабеу" до последно не бяха сигурни в успеха на своя любим тим. В 49-та минута Карлес Кларк пласира остро центриране, което намери бившия нападател на "кралете" Борха Майорал, който намали на 3:1. В 75-ата появилият се малко преди това като резерва Мелеро се разписа с глава след заучено изпълнение на корнер. До края до нов гол обаче не се стигна.

  Сподели
442