Азар и Куртоа настояват за покупката на Канте


Н. Гавазов

Азар и Куртоа настояват за покупката на Канте

Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа  и неговият съотборник нападателят  Еден Азар настояват да видят бившия си съотборник от Челси Нголо Канте в клуба от Мадрид.

Според The ​​Athletic,  белгийците настояват за покупката на 28-годишния  футболист. Съобщава се, че двамата футболисти на "бланкосите" в разговор с приятели са казали, че Реал Мадрид няма играч като Нголо.

Напомняме, че старши-треньорът на испанския колектив Зинедин Зидан искаше да види Канте в Мадрид през миналото лято, но трябваше да  се примири с факта, че е невъзможно да се извърши този трансфер едновременно с купуването на Азар. Вчера Defensa Central съобщи, че "бланкосите" и "сините" са преговаряли за трансфера на 28-годишния полузащитник през миналото лято. След загубата на Еден Азар обаче лондонският клуб е отказал  да обсъжда с Реал Мадрид възможната загуба на друг ключов играч. На "Сантяго Бернабеу"  са преценили аргументите на Челси като прекалени и испанците са прекратили преговорите. На тази крачка "сините" са отговорили с готовност да сключат сделка, според която лондончани са длъжни да уведомяват Реал Мадрид за всички оферти, получени за футболиста. В резултат на това споразумението е било  подписано от страните.

По-рано днес стана известно, че Зидан е уведомил  шефовете си, че те трябва да положат всички усилия, за да закупят Канте през зимата. Зинедин е убеден, че неговият сънародник, който се утвърди като един от най-добрите опорни полузащитници в света, ще помогне на Реал Мадрид да си върне доминиращото положение в европейския футбол.

Съобщава се, че Реал Мадрид може да предложи около 100 милиона паунда за 28-годишния играч на френския национален отбор. В борбата за Нголо обаче "бланкосите“ рискуват да се сблъскат с  ПСЖ, който също има интерес към Канте.

Канте се присъедини към Челси през лятото на 2016 г. и след три години спечели с клуба титлата шампион на Англия, Купата на страната, както и турнира Лига Европа.

  Сподели
167