Анонс на 3-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 3-ти кръг на Примера Дивисион

Севиля – Селта Виго
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 30.08.2019 г.
Час: 21:00

Севиля оглави класирането в Ла Лига, след като записа втора поредна победа. Във втория кръг на Ла Лига хората на Хулиен Лопетеги победиха Гранада навън с 1:0. Единственото попадение отбеляза новото попълнение Жоан Жордан, за когото то се явява дебютно след летния му трансфер. Той се разписа след 52 минути игра, след добър индивидуален пробив и точен завършващ изстрел. Севиля заслужаваше повече победата в мача и логично стигна до нея, като остава с все така "суха" мрежа, като не е допуснал попадение във вратата си, а е стигнал до три гола в съперниковите.

Селта записа успех с 1:0 над гостуващия тим на Валенсия в среща от 2-ия кръг на Ла Лига. Момчетата на Франсиско Ескриба играха по-добре от своя съперник и заслужено се поздравиха с победата. Габриел Фернандес беше големият герой за "небесносините", като реализира единственото попадение четвърт час след началото на битката. Селта пък пропусна да си осигури спокойствието преди последния съдийски сигнал, след като Денис Суарес пропусна от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него в добавеното време.

Прогноза: Севиля – Селта Виго 3:2


Атлетик Билбао – Реал Сосиедад
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 30.08.2019 г.
Час: 23:00

След като стартира кампанията с впечатляващ успех над шампиона Барселона с 1:0, в предишния кръг тимът на Атлетик Билбао направи 1:1 като гост на коравия Хетафе. Така "лъвовете“ имат 4 точки в актива си. Атлетик завърши на 8-мо място с 53 точки след 13 победи, 14 ремита и 11 загуби. Основният "виновник“ за прогреса на северняците е треньорът Гайска Гаритано. Сега целта пред "лъвовете“ ще е да се класират за европейските клубни турнири.

Атлетик Билбао е най-националистическият отбор в Испания и по правило в клуба могат да играят само етнически баски, които сега ще се доказват срещу големия регионален съперник.

Реал Сосиедад записа първи успех за новия сезон. В предишния кръг северняците сразиха с 1:0 като гости новака Майорка. "Синьо-белите“ имат 4 точки и влизат в добро настроение за голямото баско дерби. Преди година хората на Иманол Алгиласил останаха на три точки от зона "Европа“, но сега баските ще се опитат да се представят по-добре от предходната кампания.

Прогноза: Атлетик Билбао – Реал Сосиедад 2:1


Хетафе – Алавес
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 31.08.2019 г.
Час: 20:00

Хетафе не успя да запише победа и след втория кръг на новия сезон. Трябва да се отбележи, че първите два съперника на състава от мадридското предградие бяха доста сериозни – Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао. Преди седмица селекцията на Хосе Бордалас направи 1:1 у дома срещу баските и спечели първи точки за кампанията.

Алавес пък направи 0:0 у дома срещу Еспаньол и има 4 точки на сметката си до момента. Това е първа визита за баските за новия сезон и "синьо-белите“ ще се опитат да спечелят още точки към актива си.

Прогноза: Хетафе – Алвес 2:0


Леванте – Валядолид
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 31.08.2019 г.
Час: 20:00

Леванте записа първа победа и първи точки за сезона. В предишния кръг валенсианци сразиха с 2:1 у дома амбициозния Виляреал след пълен обрат. Двата гола за "жабките“ бяха реализирани след точно изпълнени дузпи. Любопитно е да се отбележи, че малко преди резултатът да бъде изравнен, домакините пропуснаха от бялата точка. Иначе Марти се появи в игра в 63-ата минута, само четири по-късно вкара за 1:1, а в 73-ата реализира за крайното 2:1.

Валядолид стигна до престижно реми за крайното 1:1 като гост на гранда Реал Мадрид. Срещата дори вървеше към нулево равенство, но две късни попадения белязаха края на мача. Карим Бензема откри резултата в 82-рата минута със своето попадение номер 150 в Ла Лига. "Виолетовите“ обаче шокираха феновете на стадиона, след като Серхио Гуардиола изравни в 88-ата минута. Така кастилци вече имат 4 точки след първите два кръга на сезона.

Прогноза: Леванте – Валядолид 2:2


Бетис – Леганес
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 31.08.2019 г.
Час: 22:00

Бетис допусна втора загуба за сезона. В предишния кръг южняците започнаха добре като гости на шампиона Барселона и поведоха в резултата, но това само ядоса противника, който разби "зелено-белите“ за крайното 2:5. Така хората на Жоан Франсеск продължават да търсят първи точки за новата кампания, тъй като целите пред севилци са свързани с класиране в първата половина на таблицата.

Леганес е същото положение. "Лос пепинерос“ нямат спечелена точка от началото на сезона, след като и в предишния кръг столичани отстъпиха, но този път срещу Атлетико Мадрид. Играчите на Маурицио Пелегрино са на по-предна позиция от противника, тъй като имат по-добри показатели, но двата отбора са единствените, които до момента нямат спечелена точка.

Прогноза: Бетис – Леганес 2:1


Валенсия – Майорка
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 01.09.2019 г.
Час: 18:00

Валенсия продължава да търси първа победа за новия сезон. След като в първия кръг на кампанията "прилепите“ изтърваха успеха в 101-ата минута за 1:1 срещу Реал Сосиедад, преди повече от седмица "лос че“ отстъпи с 0:1 на гости на Селта. "Небесносините“ играха по-добре от своя съперник и заслужено се поздравиха с победата. Габриел Фернандес беше големият герой за "небесносините", като реализира единственото попадение четвърт час след началото на битката.

След 6-годишно изгнание по долните дивизии съставът на Майорка отново е сред най-силните в испанския клубен футбол. В първи си мач Майорка зарадва феновете си след успех с 2:1 у дома над Ейбар. Преди седмица обаче съставът от Балеарските острови отстъпи с 0:1 от Реал Сосиедад и остава с три пункта преди първата си визита за сезона.

Прогноза: Валенсия – Майорка 3:0


Еспаньол – Гранада
Стадион: "RCDE“, Барселона
Дата: 01.09.2019 г.
Час: 20:00

Еспаньол не успя да запише победа в Примера и във втория си мач за новия сезон. В предишния кръг каталунците извъртяха нулево реми като гости на Алавес и имат само 1 точка до момента, а в първия ден от кампанията отстъпиха с 0:2 у дома от Севиля.

Гранада е идентичен точков актив. Новакът стартира с голов трилър като гост на Виляреал за крайното 4:4, а преди седмица андалусци отстъпиха в регионалния сблъсък срещу Севиля с минималното 0:1.

Прогноза: Еспаньол – Гранада 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
540