Атлетик победи Барселона чрез страхотен гол на Адурис


Н. Гавазов

Атлетик победи Барселона чрез страхотен гол на Адурис

В мач, с който бе открит новият сезон в Примера дивисион, Атлетик Билбао минимално победи Барселона у дома с 1: 0. Единственият гол бе отбелязан от 38-годишния нападател на баските Ариц Адурис - нападателят на "лъвовете" вкара красив гол с ножица в 89-ата минута на мача, изненадвайки защитата и вратаря на гостите.

Лидерът на каталунците Лионел Меси пропусна мача от 1-ия кръг на Ла Лига. По-рано старши- треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че Меси може да пропусне началото на сезона поради травма. Напомняме, че в началото на август Лионел получи нараняване на мускула на прасеца на десния крак и пропусна турнето на Барселона в САЩ.

Също така Филипе Коутиньо не бе част от състава на шампионите. Преди мача се разбра, че бразилецът се е съгласил да премине под наем в Байерн Мюнхен и в последния момент не бе включен в заявката на гостите, въпреки присъствието си на стадиона.  

Още през първото полувреме "блаугранас" загуби и Луис Суарес. Уругваецът получи мускулна контузия в десния крак и поиска смяна.

Точно преди замяната Луис Суарес изпусна страхотна възможност да вкара. Уругваецът не се възползва от грешка на противника, който подаде топката на нападателя на Барселона - Суарес от мястото за изпълнение на дузпа удари гредата.

Интересното е, че Барселона владееше топката в 72% от времето, но отправи само един удар в очертанията на вратата, докато "лъвовете" имаха пет изстрела към шампионите.

Дебют за каталунците направиха Антоан Гризман и Френки Де Йонг, но и двамата не впечатлиха.

  Сподели
601