Лаказет може да замени Гризман в Атлетико


Н. Гавазов

Лаказет може да замени Гризман в Атлетико

Атлетико иска да привлече  нападателя на Арсенал  Александър Лаказет на мястото на Антоан Гризман, който заминава за Барселона.

Атлетико вече прие факта, че Гризман ще напусне Мадрид. Ако трябва да се вярва на Marca, Барселона се надява да представи Антоан като ново попълнение  в четвъртък, 11 юли.

В момента двата испански клуба обсъждат размера на обезщетението за 28-годишен нападател. Договорът Гризман предвижда компенсация от 120 милиона евро (108 милиона лири), но Барселона се опитва да намали цената.

Във всеки случай Атлетико ще получи впечатляваща сума, която вече е изразходена - вчера клубът обяви за трансфера на 19-годишния Жоао Фелиш от Бенфика. Въпреки това, старши- треньорът  на "дюшекчиите" Диего Симеоне все още се нуждае  от доказан голмайстор.

Такъв може да стане  27-годишният Лаказет, който е съотборник на Гризман в националния отбор на Франция. През миналия сезон във Висшата лига Александър отбеляза 13 гола и даде осем асистенции, като се отличи и пет пъти по пътя към финала на Лига Европа.

Арсенал не попадна  в Шампионска лига и затова няма да може да си затвори очите преди възможността да продаде изгодно Лаказет за попълване на трансферния си бюджет за това лято.

  Сподели
450