Коутиньо съобщи на Барселона за желанието си


Н. Гавазов

Коутиньо съобщи на Барселона за желанието си

Полузащитникът на Барселона Филипе Коутиньо може да напусне отбора през лятото, съобщава Cadena Ser.

Според публикацията,  26-годишният футболист е разочарован от неуспешния опит да се адаптира към каталонския тим и иска да промени ситуацията в близко бъдеще. За това той вече е уведомил агентите си и ръководството на испанския шампион.

Проблем за Коутиньо може да бъде неговата трансферна стойност. Бразилецът  струва на Барселона 120 милиона евро, а от 40-те милиона евро като бонуси клубът вече бе принуден да плати 15 милиона евро. Така Филипе до тук струва на Барселона 135 милиона евро. "Блаугранас" е готов да намали претенциите си до 90 милиона евро, но е малко вероятно, че някой ще плати тези пари за играча.

Отбелязва се, че Барселона и Филипе  не планират да форсират събитието. Халфът ще участва в Копа Америка като част от националния отбор на Бразилия и клубът се надява, че успешна игра ще увеличи цената и търсенето на бразилеца.

Коутиньо се премести в Барселона от Ливърпул през януари 2018 година. През миналия сезон той проведе 34 мача в Примера дивисион, отбеляза 5 гола и даде 2 асистенции.

  Сподели
541