Мориентес: Азар ще се впише перфектно, Почетино заслужава ШЛ


И. Ангелов

Мориентес: Азар ще се впише перфектно, Почетино заслужава ШЛ

Бившият нападател на Реал Мадрид Фернандо Мориентес коментира няколко от слуховете в трансферния пазар, като той обяви Еден Азар от Челси за перфектен за "белия балет". След един разочароващ сезон за Реал се предполага, че Зинедин Зидан ще разполага с огромен бюджет да поправи състава си, като с него се свързват имена като още Пол Погба и Неймар.

"Азар е човек, който прави разликата. С неговите характеристики и атакуваща игра, той е перфектен за Реал Мадрид. Реал трябва да доведе играчи, които се вписват в схемата на треньора и философията на Реал Мадрид. Говори се за Мбапе, Неймар, Кейн, Погба, и всичко това е защото те са много добри."

За финала на Шампионска лига Мориентес продължи:

"Подкрепям Ливърпул за победата. Там има много играчи, които могат да вкарат на финала, но ако трябва да избера някого, това ще е Мане. Ако Кейн играе, Тотнъм ще получи много от него, но те показаха, че могат и без него да побеждават. Аз мисля, че той е по-завършен нападател, отколкото бях аз. Футболът еволюира и той получава топките в много трудни позиции.

"Аз харесвам двамата треньори. Трудно е да управляваш еготата на играчите в съблекалнята, но те го правят перфектно. Може би от двамата успехите заслужава повече Почетино, защото никой не смяташе, че Тотнъм ще стигне финал. И двамата играят много атрактивен футбол."

  Сподели
423