Пике: Горчив сезон


И. Ангелов

Пике: Горчив сезон

Защитникът на Барселона Жерар Пике обяви Валенсия за достоен носител на Купата на краля, но той каза, че каталунците са очаквали много повече в кампанията си. Барса претърпя разочарования в купата и Шампионска лига, като спечели единствено Ла Лига този сезон. Валенсия спечели първи трофей откакто последно вдигна именно купата през 2008-ма.

"Докато печелим Ла Лига, аз ще казвам, че сезонът е добър. Но очакванията бяха много по-високи. Не се получи и сега остава горчив вкус, защото можехме да сме по-добри. Валенсия се включи два пъти и вкара два гола в първото полувреме. Аз съм горд с реакцията на отбора - ние вкарахме страхотен гол и почти изравнихме, но трябва да поздравим Валенсия. Те заслужиха да са шампиони."

Пике коментира вината на Ернесто Валверде за резултата, след като привържениците на клуба го нападнаха в социалните мрежи след срещата:

"В крайна сметка решението за него не е в нашите ръце. Това е нещо, което не контролираме. Ние искаме той да продължи, както сме казвали. Той се справи много добре. Не се тревожим. Трябва да индивидуализираме къде трябва да се подобрим."

  Сподели
436