Анонс на 37-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 37-ми кръг на Примера Дивисион

Атлетик Билбао – Селта Виго
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 12.05.2019 г.
Час: 19:30

Атлетик Билбао допусна изненадваща загуба при визитата си на новака Валядолид. Баските паднаха с 0:1 от борещия се за оцеляване съперник, като по този начин "лъвовете“ остават с 50 точки в актива си, но продължават да са на 7-мо място във временното класиране. Северняците пропиляха отлична възможност, която щеше да ги доближи максимално близо до Топ 4 и позициите, които дават право на участие в Шампионската лига, но Атлетик ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа, ако удържи заеманото в момента място.

Новият шампион на Испания Барселона претърпя поражение с 0:2 при визитата си на Селта в мач от 36-ия кръг на Ла Лига. Все пак трябва да се отбележи, че каталунският тим игра в доста интересен състав, като шанс за изява получиха играчи, които по-рядко попадат като титуляри. Барса обаче не успя да се противопостави на борещия се за оцеляване тим от Виго. Макси Гомес (67) и Яго Аспас (88 - дузпа) зарадваха публиката на "Балаидос". Така момчетата на Фран Ескриба направиха голяма крачка към спасението. Галисийци са на 14-то място с 40 пункта.

Прогноза: Атлетик Билбао – Селта Виго 2:1


Бетис – Уеска
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 12.05.2019 г.
Час: 19:30

Иначе амбициозният отбор на Бетис допусна четвърта загуба за последните си пет мача в Примера, която окончателно уби надеждите на севилци за място в европейските клубни турнири. Този път южняците отстъпиха с 0:1 от Ейбар и си позволиха отпускане в най-неподходящото време на кампанията. "Зелено-белите“ са на 13-то място с актив от 44 точки и доиграват сезона.

Уеска официално стана първият сигурен изпадащ от Примера. Новакът не успя да постигна голямата цел – да оцелее в първия сезон сред най-силните и през следващата кампания арагонци ще са в Сегунда, като ще се опитат отново да гонят участие в Ла Лига. В последния си мач Уеска падна тежко с 2:6 у дома от Валенсия. Клубът е на последното 20-то място и има 30 точки.

Прогноза: Бетис – Уеска 1:0


Жирона – Леванте
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 12.05.2019 г.
Час: 19:30

Бъдещето на Жирона в Примера за догодина продължава да е все така несигурно. Каталунците записаха осма загуба за последните си десет мача в първенството, като преди седмица Жирона падна с 0:2 като гост на Хетафе. Поражението отново смъкна северняците под чертата, като клубът е на 18-то място с 37 точки и е на точка от спасителната 17-та позиция. Адай, Луис и Лосано са аут за домакините.

Леванте пък постигна втори пореден домакински успех, като този път валенсианци разбиха с 4:1 Райо Валекано. Два кръга преди края на сезона "жабките“ имат 40 точки и се намират на 16-то място, като са на три пункта от предстоящия съперник. Дукуре е контузен за Леванте.

Прогноза: Жирона – Леванте 2:1


Леганес – Еспаньол
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 12.05.2019 г.
Час: 19:30

Непредвидимият отбор на Леганес прекъсна серията от пет поредни мача без успех в първенството. Преди повече от седмица "лос пепинерос“ сразиха с 3:0 като гости солидния състав на Севиля. Успехът математически гарантира оставане за столичани в Ла Лига и през следващия сезон. Възпитаниците на Маурицио Пелегегрини имат 45 точки и са на 12-то място в класирането.

Еспаньол записа класически успех с 3:0 над гостуващия Атлетико Мадрид в среща от 36-ия кръг на Ла Лига. В продължението на първата част Годин засече подаване в наказателното поле в собствената си врата и даде аванс на Еспаньол. В 53-тата Родри сгреши, Оскар Мелендо подаде прецизно към Борха Иглесиас, който изчака правилния момент за удар и се разписа за 2:0. Иглесиас оформи крайното 3:0 от дузпа в 89-ата минута. С трите точки каталунците заеха 9-то място с 47 пункта и имат минимални шансове за това да се преборят за участие в Лига Европа. Лопес и Пиати са с травми за "папагалчетата“.

Прогноза: Леганес – Еспаньол 2:2


Райо Валекано – Валядолид
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 12.05.2019 г.
Час: 19:30

Седмица след успеха над Реал Мадрид отборът на Райо Валекано претърпя тежка загуба с 1:4 като гост на Леванте. Поражението определи съдбата на "пчелите“, които през идната кампания изпадат обратно в Сегунда Дивисион. В момента столичани са на предпоследното 19-то място, като са с 31 точки и са на седем пункта от спасителната 17-та позиция, заемана от предстоящия опонент.

Валядолид ще е до последно под напрежение относно статута си в елитната дивизия. В предишния кръг кастилци се възползваха от грешната стъпка на Жирона и постигнаха втора поредна домакинска победа. Този път "виолетовите“ сразиха с 1:0 коравия Атлетик Билбао. Така Валядолид отново изплува над чертата и е на 17-то място с актив от 38 точки. Ануар, Ервиас и Луисми са аут за гостите.

Прогноза: Райо Валекано – Валядолид 0:1


Валенсия – Алавес
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 12.05.2019 г.
Час: 19:30

Валенсия сложи край на серията от две поредни загуби, след като в предишния кръг "прилепите“ разбиха с 6:2 като гости Уеска и запратиха новака обратно в Сегунда. Победата вдъхна допълнителна увереност за "лос че“, които все още са с реални шансове за място в Шампионската лига. В момента играчите на Марселино се намират на 5-то място в класирането и имат 55 пункта, като са на три от Хетафе. Коклен е наказан, а Черишев и Кондогбия са контузени за домакините.

Сезонът за Алавес без възходи и падения. Баският клуб дълго време бе фаворит за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига, но последва спад в изявите на предвождания от Абелардо Фернандес тим, който сега е с малки шансове за това да се пребори за място в Лига Европа. В предишния кръг Алавес записа осми пореден мач без успех в Примера, като този път Алавес падна с 0:1 от Реал Сосиедад. Северняците са с 47 точки и са на 10-то място в класирането. Ролан, Буржи и Наваро са аут.

Прогноза: Валенсия – Алавес 3:1


Виляреал – Ейбар
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 12.05.2019 г.
Час: 19:30

Реал Мадрид постигна труден успех с 3:2 срещу гостуващия Виляреал в среща от 36-ия кръг на Ла Лига. Двата отбора направиха хубав мач, с доста голове. Мариано Диас се отличи с две попадения (2 и 49), а Хесус Вайехо добави още един гол в 40-ата минута. За момчетата на Хави Кайеха точни бяха Жерард Морено (11) и Хауме Коста (90). Друго, което е за статистиката е, че едва 46 294 зрители се появиха на трибуните на “Сантиаго Бернабеу", което е най-слабата посещаемост на този стадион от началото на сезона в Ла Лига. Въпреки поражение, "жълтата подводница“ е на 15-то място с актив от 40 точки и все още не е на 100% спокоен за мястото си в елитната дивизия.

Ейбар пък постигна втора поредна победа в Примера и свърши своята работа. Този път баските се наложиха с 1:0 у дома над Бетис и вече доиграват кампанията, като ще бранят само честта си. Играчите на Хосе Мендилбар са на 11-то място и имат 46 точки. Ескаланте е наказан, а Пеня и Арабия са контузени.

Прогноза: Виляреал – Ейбар 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
550