Реал Мадрид предложи на Азар заплата от 400 000 паунда на седмица


Н. Гавазов

Реал Мадрид предложи на Азар заплата от 400 000 паунда на седмица

Реал Мадрид най-накрая изрази своите условия пред плеймейкъра на Челси Еден Азар, което предполага, че белгиецът ще стане най-високо платеният футболист в Европа.

Както известно, Азар се приближава към последните 12 месеца от договора си с Челси и по никакъв начин няма да обсъжда нова сделка.

В допълнение, Еден открито изрази възхищението си от Реал Мадрид и Зинедин Зидан, а всичко това прави преместването му в Мадрид през следващото лято повече от вероятно.

Двата клуба все пак ще  трябва да се споразумеят помежду си. Според The Sun,  "сините" вече са информирали представителите на 28-годишния белгиец, че няма да застанат на пътя, ако Реал Мадрид предложи около 100 милиона паунда компенсация.

Но първото нещо, което Реал реши да направи е да преговаря не с Челси, а със самия Еден. Според вестника,  клубът от столицата на Испания  е готов да плати на Азар 400 хиляди паунда на седмица "чисти“ плюс бонуси - или повече от 20 милиона паунда на година.

Съобщава се, че преговорите между  Азар и Реал са в толкова напреднал етап, че "бланкосите"  вече помагат на Еден да си намери  жилище в Мадрид и да организира преместването си от Лондон в испанската столица.

В скоро време Реал Мадрид ще отправи официално предложение за закупуването на Еден.

  Сподели
489