Алавес – Барселона: Гостите ще прибавят нови три точки


Н. Гавазов

Алавес – Барселона: Гостите ще прибавят нови три точки

Алавес - Барселона

Стадион: "Мендисороса", Витория-Гастейс

Дата: 23.04.2019 г.

Час: 22:30 ч.

Съдия: Адриан Кордеро

Алавес ще бъде домакин на Барселона в мач от 34-я кръг на Примера дивисион. Тази среща е много важна за двата колектива. Баските продължават борбата за място в зоната на евротурнирите, а каталунците от своя страна ще се опитат да защитят титлата си в Примера дивисион преди двубоите с Ливърпул в Шампионска лига. Това означава, че хората на Ернесто Валверде трябва да спечелят следващите си две срещи от вътрешното първенство.

"Ел Глорисио" заедно с Хетафе бе един от "нахалниците", които отправиха предизвикателството да се борят за място в топ 4 на Примера дивисион и трябва да кажем, че колективът на Абелардо сравнително добре се справяше с тази задача. Последните пет мача обаче бяха ужасни за баските, които записаха три поражения и две равенства. Това доведе до отпадането на Алавес от топ и сега тимът се намира на осмо място в таблицата, на 6 точки от шестия Севиля. За лошата форма на "синьо-белите" може да съдим и по това, че в миналия кръг те не успяха да спечелят домакинството си срещу борещия се за своето оцеляване тим на Реал Вялядолид. Баските поведоха с два гола, но гостите изравниха в края на мача.

Бургуи, Мариапан и Инуи са контузени. Калери е наказан.

Барселона уверено се движи по турнирния път и отборът се намира само на 6 точки от това да спечели титлата. Не е тайна, че за гостите е важно да решат задачите във вътрешното първенство, за да може спокойно да насочат вниманието си към полуфиналите на Шампионска лига. Впрочем,  характерът на Примера дивисион позволи на "блаугранас" да премине на щадящ режим още преди мачовете с Манчестър Юнайтед в главния европейски клубен турнир. Отборът няма нужда да громи своите съперници и напълно достатъчни са минимални победи, които също носят трите точки. Така например в миналия кръг каталунците се наложиха с 2:1 над Реал Сосиедад у дома си, а предишната седмица си позволиха да гостуват на Уеска с експериментален състав, което им донесе едната точка.

Ракитич, Рафиня и Вермален отпадат за мача.

Резултатът в днешната среща в голяма степен зависи от това, какъв състав ще избере Валверде. Ако специалистът даде почивка на някои от лидерите, тогава е напълно възможно домакините да измъкнат нещо в срещата. Но нашите предположения са, че  шампионите ще излязат с титулярите срещу Алавес, а почивката на лидерите ще бъде дадена при домакинството на Леванте в края на седмицата. А това означава, че Барселона има всички шансове да спечели гостуването си в Страната на баските.

Прогноза: Алавес – Барселона 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
451