Барселона се интересува от Рашфорд


Н. Гавазов

Барселона се интересува от Рашфорд

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркус Рашфорд попадна в списъка с трансферните цели на  Барселона за следващото лято.

21-годишният Рашфорд постигна впечатляващ напредък в хода на този сезон, ставайки главен централен нападател на отбора. За разлика от някои от съотборниците си, трансформацията на Маркус не бе резултат от смяна на мениджъра - англичанинът показваше  успехи както с Жозе Моуриньо, така и с Оле Гунар Солскяер.

Така снимка на Рашфорд се появи на корицата на Mundo Deportivo по-рано днес. Испанският вестник съобщава, че Барселона вижда в Маркус възможен наследник на Луис Суарес, който вече е на 32 години.

Барселона  търси нападател, който може да действа както на мястото на атаката, така и на фланговите позиции. Освен Рашфорд, шампионите на Ла Лига също така следят Лука Йович от Айнтрахт и Антоан Гризман от Атлетико, но само като алтернатива на англичанина.

На "Камп Ноу"  вярват, че според своите характеристики  Рашфорд е идеален за отбора на Ернесто Валверде. Освен това Маркус все още не е удължил срока на договора си, който изтича през следващата година.

Съобщава се, че в Барселона перфектно разбират колко трудно ще бъде да се привлече играч от отбора на Англия, но каталунците няма да се откажат и ще се бият до последно за нападателя.

Напомняме, че Юнайтед есъперник на Барселона в четвъртфиналите на Шампионска лига. Тези две срещи са от особено значение за Маркус в светлината на интереса от страна на каталунския клуб.

  Сподели
483