Моуриньо се връща в Реал Мадрид


Н. Гавазов

Моуриньо се връща в Реал Мадрид

Новият старши - треньор на Реал ще бъде Жозе Моуриньо, съобщават испански източници.  Според информацията,  ръководството на Кралския клуб е съгласувало уволнението  на настоящия наставник  на отбора Сантяго Солари и връщането на "Специалния" на "Сантяго Бернабеу".

Напомняме, че босовете на Реал Мадрид заседаваха до два часа след полунощ след фиаското срещу Аякс във вторник вечер. На това заседание е било обсъдено не само бъдещето на Солари, но и по-нататъшната политика кадрова политика на клуба. Впрочем, ръководството не е взело никакви конкретни решения, заради което е била насрочена втора среща, която се е провела вчера. Няма големи подробности около разговорите, но са взети две важни решения - смяна на Солари с Моуриньо и кои позиции трябва да бъдат подсилени.

Веднага след края на срещата президентът на клуба Флорентино Перес се е обадил на португалеца и двамата са разговаряли около десет минути. Останалите членове на управата са запознати с този разговор. Съобщава се, че след това Перес се е срещнал с капитана на отбора Серхио Рамос, като не е ясно какъв е предметът на разговора - напълно е възможно с цел изглаждане на конфликта между двамата в съблекалнята след мача с Аякс, но не бива да се изключва и уведомяване на Рамос за завръщането на Жозе.

Моуриньо водеше Реал в периода от 2010 до 2013 година. През това време той спечели три трофея с отбора - Ла Лига, Купата и Супер Купата на Испания.

  Сподели
400