Анонс на 24-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 24-ти кръг на Примера Дивисион

Ейбар – Хетафе
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 15.02.2019 г.
Час: 22:00

Ейбар записа четвърти пореден мач без загуба. В предишния кръг баските направиха 2:2 като гости на амбициозния тим на Севиля. Играчите на Хосе Мендилбар определено могат да съжаляват, че не съумяха да постигнат втората си победа като гост за сезона, тъй като водеха в резултата до 88-ата минута, но допуснаха две късни попадения, които ги лишиха от успех. В момента Ейбар е на 10-то място и е с 30 точки. Дмитрович и Енрих са контузени.

Хетафе продължава да мечтае за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В предишния кръг кастилци постигнаха победа с 3:1 над Селта. Така хората на Хосе Бордалас вече имат 35 точки и са на 5-то място, като Хетафе изостава на два пункта от Севиля. За предстоящия двубой аут за гостите са Кабрера, Бергара и Диедю.

Прогноза: Ейбар – Хетафе 1:1


Селта Виго – Леванте
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 16.02.2019 г.
Час: 14:00

Седмица след като прекъсна серията от пет поредни загуби и постигна първа победа под ръководството на Мигел Кардосо, тимът на Селта отново допусна поражение. Този път галисийци паднаха с 1:3 при гостуването си в покрайнините на Мадрид на местния Хетафе. Така "небесносините“ остават само на точка от зоната на изпадащите, като са на 16-та позиция и имат 24 пункта. Майо е аут за домакините.

Леванте пък инкасира четвърта поредна загуба далеч от дома. В последния си мач от Примера "прилепите“ отстъпиха с 0:2 като гости на Алавес. Поражението остави валенсианци с 27 точки, а Леванте е на 14-то място в колоната. Отсъстващи за тима преди визитата в срещуположния край на Испания са Постиго и Тоньо.

Прогноза: Селта Виго – Леванте 2:1


Реал Сосиедад – Леганес
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 16.02.2019 г.
Час: 19:30

Реал Сосиедад вече е непобеден в шест поредни кръга. В последния си мач баските направиха 0:0 като гости на Валенсия, а с добавена точка "синьо-белите“ вече имат 31, като заемат 9-то място. Реал има реални шансове да се пребори за място в европейските клубни турнири, тъй като дистанцията между другите замесени клубове е много малка. Салдуа е наказан, а с травми са Ияраменди, Горосабел и Родригес.

Леганес записа втори пореден успех в Ла Лига. Този път клубът от покрайнините на столицата разби с 3:0 у дома амбициозния Бетис. Така "лос пепинерос“ събраха 29 точки на сметката си и вече са на 11-та позиция в таблицата. Нийом е наказан, а Мауро и Шимановски са контузени.

Прогноза: Реал Сосиедад – Леганес 2:1


Валенсия – Еспаньол
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 17.02.2019 г.
Час: 17:15

Валенсия отново е едноличен лидер по отношение на равенства в Ла Лига. В предишния кръг "прилепите“ записаха 13-то реми в актива си. Този път "лос че“ направиха 0:0 у дома срещу състава на Реал Сосиедад. В момента селекцията на Марселино Гарсия Торал има 31 точки, като е на 8-мо място в класирането. Хименес, Мина и Паулища са под въпрос за валенсианци.

Еспаньол записа важен успех в последния си мач в първенството. В него каталунците осъществиха пълен обрат през втората част за крайното 2:1 у дома срещу новака Райо Валекано. Победата за "папагалчетата“ бе изкована след попадение в 95-ата минута. По този начин Еспаньол има 28 точки и е на 12-то място в класирането, като поне засега пое глътка въздух. Пиати и Налдо са контузени за гостите.

Прогноза: Валенсия – Еспаньол 3:1


Виляреал – Севиля
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 17.02.2019 г.
Час: 19:30

Виляреал съвсем забрави какво е победа. В предишния кръг "жълтата подводница“ записа 10-ти пореден двубой без успех в първенството. Този път валенсианци направиха 0:0 като гости на новака Валядолид, а треньорът Хавиер Кайеха все още няма победа след повторното си завръщане начело на "лос амарийос“. Виляреал е тимът, който има най-малко победи в първенството до момента – едва три. "Жълтата подводница“ започна кампанията с големи амбиции, но сега се бори за оцеляването си, тъй като е на предпоследното 19-то място и има 20 точки. Итура и Екамби са контузени.

Севиля също не е особено убедителен напоследък, въпреки че засега тимът запазва позициите си за участие в Шампионската лига наесен. В предишния кръг "рохибланкос“ стигнаха до инфарктно 2:2 при домакинството си на Ейбар. Хората на Пабло Мачин губеха в резултата до 88-ата минута, но след късни попадения успяха да спасят точката. В момента андалусци сана 4-то място, като имат 37 пункта. Нолито и Видал са с травми.

Прогноза: Виляреал – Севиля 2:2


Бетис – Алавес
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 17.02.2019 г.
Час: 21:45

Бетис инкасира трета поредна загуба далеч от дома, след като в предишния кръг "зелено-белите“ паднаха с 0:3 срещу Леганес. Поражението остави възпитаниците на Кике Сетиен с 32 точки, а севилци заемат 7-ата позиция в подреждането. Гарсия е наказан, а Тейо е контузен.

Алавес пък прекъсна серията от три последователни поражения в Примера. В последния си мач от шампионата баските се наложиха с 2:0 у дома над Леванте. Така играчите на Абелардо Фернандес вече имат 35 точки, като заемат 6-то място, но отново успяха да се замесят за позиция в Топ 4. Наваро и Ели са под въпрос.

Прогноза: Бетис – Алавес 2:2


Уеска – Атлетик Билбао
Стадион: "Ел Алкорас“, Уеска
Дата: 18.02.2019 г.
Час: 22:00

Новакът Уеска постигна втора поредна победа в Ла Лига и вече в три последователни срещи съставът от провинция Арагон е без поражение. И ако допреди няколко кръг Уеска бе считан за сигурен отпадащ, то "синьо-червените“ опровергаха критиците. В предишния кръг арагонци се наложиха с 2:0 като гости на Жирона и вече имат 18 точки, като са на шест от спасението, като Уеска е все така на последното 20-то място. Отсъстващи за домакините са Инсуа, Мелеро и Лусиньо.

Атлетик Билбао и Барселона завъртяха наравно - 0:0, в мач от 23-тия кръг на Ла Лига. Каталунците регистрираха второ последователно равенство в Примера и допуснаха Реал Мадрид да се доближи на шест точки от върха. Барса може да са доволни и от спечелената точка, тъй като "лъвовете" създадоха по-добрите голови ситуации, а Марк-Андре тер Стеген изигра страхотен мач и с основна вина за това двете нули да се запазят на таблото. Атлетик заслужи точката, но потрепери в края, тъй като завърши последните малко над 10 минути в намален състав. В 80-ата минута Оскар де Маркос бе изгонен след втори жълт картон за игра с ръка. Атлетик Билбао заема 13-ата позиция с 27 пункта. Де Маркос и Карийо са наказани, а с контузии са Лекуе и Рико.

Прогноза: Уеска – Атлетик Билбао 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
546