Валверде: Нищо не е решено


Н. Гавазов

Валверде: Нищо не е решено

Старши-треньорът  на Барселона Ернесто Валверде коментира резултата от първия полуфинален мач от  Купата на Испания с Реал Мадрид (1: 1).

"Когато противникът вкара в първите минути, а ти изравняваш, това е добре. Реал дълго време владееше топката в началото. След това започнахме да създаваме опасности пред противниковите врати. А когато всичко беше в нашите ръце, постигнахме равенство.

Все още нищо не е решено, в сблъсъка  няма очевиден фаворит. Като се има предвид калибърът  на съперниците, още много не е казано. Знаехме, че мачът ще бъде труден.

Меси? Той е добре. Към дадения момент решихме  да не рискуваме, защото той чувстваше малък дискомфорт. Решенията трябва винаги да се вземат въз основа на това, което е най-добро за отбора  и самия играч. В мача с Реал Мадрид решихме, че ще бъде по-добре да пуснем  Меси през второто полувреме. Той можеше  да реши изхода на мача, когато влезе на терена. Всеки път, когато Меси получи топката, имаше чувството, че той може да създаде нещо пред чуждата врата", заяви Валверде.

  Сподели
519