Барселона - Леганес: Шампионите ще върнат статуквото


Н. Гавазов

Барселона - Леганес: Шампионите ще върнат статуквото

Барселона - Леганес

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 20.01.2019 г.

Час: 21:45

Съдия: Рикардо Де Бургос

Неделната програма на кръга в Примера дивисион ще завърши със срещата между Барселона и Леганес. Атлетико Мадрид спечели вчерашната си среща и се приближи на 2 точки до шампионите, така че хората на Ернесто Валверде нямат друг избор, освен да вземат трите точки, ако искат да върнат статуквото.

Барселона започна новата година с очаквано трудна победа на гости на Хетафе, където Лионел Меси и Луис Суарес осигуриха трите точки за каталунците. Последва не по-малко очакван класически успех над Ейбар у дома, като отново Меси и Суарес бяха в епицентъра на събитията. Впрочем, акцентът през последната седмицата се оказа участието на Барселона в Купата на Испания, където "блаугранас" задейства футболист с натрупани жълти картони. Жалбата на Леганес обаче не бе подадена в срок и така колективът на Ернесто Валверде успя да се измъкне от конфузната ситуация да напусне турнира по технически причини.

Леганес се намира на 13-то място в таблицата за класиране, но само на три точки от опасната зона, което означава, че хората на Маурисио Пелегрино са в борбата за оцеляване. В интерес на истината, ако вземем в предвид последните девет мача на тима от предградието на Мадрид, той никак не изглежда като тим, който се бори за запазване на елитния си статут. Леганес има само една загуба в този период и това се случи в първия мач за новата година на гости на Еспаньол. В миналия кръг "Лос Пепинерос" в нервен мач успяха да се наложат над Уеска след гол на Ел Несири в края на срещата. Другото интересно около тима е победата с 1:0 над Реал Мадрид в Купата на Испания, което обаче не бе достатъчно да се продължи напред, защото първата среща завърши при резултат 3:0 за "бланкосите".

Домакините са без контузените Самуел Умтити и Рафиня Алкантара. Аут за гостите са наказания Унаи Бустинса и намиращите се в лазарета Александер Шимановски и Гидо Карильо.

Леганес по традиция играе лошо в мачовете си навън и очакванията са, че "Лос Пепинерос" едва ли ще създадат някакви проблеми за шампионите, които се намират в чудесна форма. Вероятно Меси и Суарес отново ще се разпишат, а напълно резонно е да очакваме голове още през първото полувреме- нещо, което каталунците редовно го правят в последните си шест мача.

Прогноза: Барселона - Леганес 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
479