Анонс на 20-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Примера Дивисион

Хетафе – Алавес
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 18.01.2019 г.
Час: 22:00

Хетафе постигна първи успех за календарната година, след като в предишния кръг, донякъде очаквано, се справи с 2:1 като гост на намиращия се в криза състав на Виляреал. Играчите на Хосе Бордалас се поздравиха с победата с късен гол минута преди края. Така кастилци вече имат 28 точки и са на 6-то място в класирането на Ла Лига. През седмицата Хетафе елиминира и Валядолид в турнира за Купата на Краля в Испания и се класира за 1/4-финалите в надпреварата. Бергара и Диедю са контузени за домакините.

След две поредни победи, приятната изненада до момента в Ла Лига – Алавес, направи равенство като гост на Жирона за крайното 1:1. Ремито извади хората на Абелардо Фернандес от Топ 4, като към момента баските са на 5-та позиция с 32 пункта, което с точка по-малко от гранда Реал Мадрид. Джони, Марин и Ели са аут за Алавес.

Прогноза: Хетафе – Алавес 1:1


Селта Виго – Валенсия
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 19.01.2019 г.
Час: 21:45

Трета поредна и общо осма загуба до момента смъкна Селта непосредствено над зоната на изпадащите. Този път "небесносините“ отстъпиха с 2:4 като гости на новака Райо Валекано. По този начин възпитаниците на Антонио Мохамед имат 21 точки и са на спасителното 17-то място, а бъдещето на аржентинеца начело на клуба започва да става все по-несигурно. Отсъстващи за галисийци са Костас и Аспас, а Мазан е под въпрос.

Валенсия продължава да не впечатлява в Примера. "Прилепите“ записаха 11-то равенство от началото на сезона и са едноличен водач по този показател. В предишния кръг "лос че“ не успяха да победят у дома новака Валядолид за крайното 1:1. Така Валенсия е на 11-то място с 23 точки. През седмицата тимът успя донякъде да се реваншира на феновете си и отстрани Спортинг Хихон от турнира за Купата на Краля, като си осигури място на 1/4-финалите. Отсъстващи за визитата в срещуположния край на Испания са Хименес, Кондогбия и Гедеш.

Прогноза: Селта Виго – Валенсия 1:2


Бетис – Жирона
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 20.01.2019 г.
Час: 13:00

Реал Мадрид стигна до много трудна, но важна победа над Бетис с 2:1 в двубой от 19-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Бенито Вилямарин". Лука Модрич (13') даде аванс на своя тим Бетис изравни резултата в 70-ата минута, когато Каналес беше точен, а попадението беше зачетено и с помощта на видеоасистента. Така резултатът стана 1:1. В 84-ата минута резервата Кристиан Тейо пропусна добра възможност. В края на двубоя страхотно изпълнение на Дани Себайос от пряк свободен удар донесе трите точки за "Белия балет" в този двубой, в който "зелено-белите“ владееха топката в над 70 % от времето. Селекцията на Кике Сетиен остава с 26 точки и към момента е на 7-мо място. Сидней е под въпрос, а Каптум е контузен.

Тимът на Жирона записа трето поредно равенство в първенството и вече в шест последователни кръга каталунците нямат победа. Този път клубът от едноименния град направи 1:1 у дома срещу коравия Алавес. Със спечелената точка северняците вече имат 24 и са на 9-та позиция в таблицата. През седмицата Жирона успя да елиминира гранда Атлетико Мадрид в турнира за Купата на Краля и се класира за първи път в своята история на 1/4-финал в турнира.

Прогноза: Бетис – Жирона 2:2


Виляреал – Атлетик Билбао
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 20.01.2019 г.
Час: 17:15

Падението на Виляреал продължава и след шестия пореден двубой на "жълтата подводница“ без успех в първенството. Този път предвождания от наскоро назначения Луис Гарсия отбор отстъпи с 1:2 у дома от Хетафе. Загубата остави валенсианци в зоната на изпадащите, където Виляреал вече е на предпоследното 19-то място със 17 точки. Итура и Екамби са контузени за домакините.

Атлетик Билбао продължава да се съвзема след слабия старт на сезона и в предишния кръг баските напомниха за своята класа и удариха третия във временното класиране Севиля с 2:0. Супер мач направи Иняки Уилямс. В 23-та минута той получи страхотен пас от Иниго Уилямс, нахлу в половината на съперника и след финт срещу защитник отправи мощен шут под гредата от границата на наказателното поле, за да открие резултата. В 84-ата минута Иняки Уилямс вкара зрелищно второ попадение и успокои феновете на стадиона. "Лъвовете“ имат 22 точки и продължават да се отдалечават от опасната зона, заемайки вече 15-ото място. Лекуе, Рико и Гарсия са с травми за северняците.

Прогноза: Виляреал – Атлетик Билбао 2:3


Леванте – Валядолид
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 20.01.2019 г.
Час: 19:30

Леванте записа пести пореден мач без победа в първенството. В предишния кръг "прилепите“ донякъде очаквано не успя да спечелят като гост на Атлетико Мадрид и отстъпиха с минималното 0:1. Валенсианци са с 23 точки и заемат 11-то място в колоната. Чема и Садику са аут.

Валядолид също няма успех в последните си четири срещи от Примера. Преди седмица кастилци успяха да спечелят точка при гостуването си на Валенсия за крайното 1:1. Въпреки ремито, "виолетовите“ продължават да са във втората половина на класирането, като заемат 14-та позиция. Луисми и Котан са контузени, а Мартинес и Алкарас са с наказания.

Прогноза: Леванте – Валядолид 0:0


Райо Валекано – Реал Сосиедад
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 20.01.2019 г.
Час: 19:30

Възходът на Райо Валекано продължи и в предишния кръг, когато "пчелите“ записаха трети последователен успех. Този път столичани се наложиха с 4:2 у дома над Селта и успяха да се изкачат с една позиция напред в класирането, но остават в зоната на изпадащите. Възпитаниците на Мичел са на 18-ти и имат 19 пункта, като са на две точки от спасението. Елустондо и Какута продължават да са с травми за домакините.

Реал Сосиедад също продължава с добрите изяви от началото на настоящата календарна година. Баските постигнаха втора поредна победа, когато в последния си мач от шампионата се наложиха трудно с 3:2 над Еспаньол. "Синьо-белите“ имаха аванс от два гола, който го пропиляха, но в крайна сметка вкараха трето попадение, което им осигури пълния комплект точки. Така северняците вече имат 25 и се придвижиха до 8-ото място в класирането. Сурутуса, Меркеланс и Родригес са контузени за гостите.

Прогноза: Райо Валекано – Реал Сосиедад 2:2


Ейбар – Еспаньол
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 21.01.2019 г.
Час: 22:00

След четири поредни равенства, Ейбар допусна загуба на сметката си. В последния си мач от Ла Лига баските очаквано отстъпиха с 0:3 като гости на шампиона Барселона. Поражението смъкна играчите на Хосе Мендилбар на 16-ото място в колоната, а тимът остава с 22 точки. Леон е контузен, а Дмитрович, Рамис и Оливейра са под въпрос.

След като прекъсна серията от шест поредни загуби и пое глътка въздух, тимът на Еспаньол отново инкасира поражение. В предишния кръг "папагалчетата“ паднаха с 2:3 като гости на Реал Сосиедад. Каталунците успяха да заличат изоставане от два гола, но не съумяха да не допускат трето попадение. Така Еспаньол остава с 24 точки и в момента е на 10-то място. Гарсия и Дуарте са с трвами.

Прогноза: Ейбар – Еспаньол 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
461