Репортерката защити президента на Атлетико


Н. Гавазов

Репортерката защити президента на Атлетико

Репортерката Кристина Гарсия Тирадо омаловажи сексисткия скандал, който се разгоря тези дни в Испания след изказването на президента на Атлетико Енрике Серезо.

Във вторник Кристина, която работи за Quatrо,  зададе въпрос на боса относно бъдещето на защитника Диего Годин и дали клубът има пари да продължи договора на уругваеца.

"Не искам да говоря за пари, защото това е неприлично, а още по-малко искам да говоря за пари с жена", заяви тогава Сересо.

Веднага след това изказване различни феминистки организации обвиниха президента на Атлетико в сексизъм и липса на уважение към жените. В социалните мрежи бе подета кампания за бойкот на мачове на клуба и започнаха да се кроят планове как представителите на нежния пол да покажат своята непримиримост към подобни изказвания.

Гарсия защити Сересо.

"Той се отнася с голямо уважение към мен. Това бе само един злощастен момент. Аз го прекъснах и той леко се раздразни, без да помисли за отговора си. Винаги е бил джентълмен към мен. Вярно е, че често казва директно нещата и пуска шеги, но той не иска да навреди на никого, той винаги иска хората да се усмихват", заяви репортерката.

  Сподели
374