Майорка - Реал: Белите не са това, което бяха


Н. Гавазов

Майорка - Реал: Белите не са това, което бяха

Майорка - Реал Мадрид
Стадион: "ОНО Естади", Майорка
Дата: 29.08.2010
Час: 22:00
Съдия: Давид Фернандес Борбалан

Превръщайки „ОНО Естади” в почти непревземаема  крепост, Майорка успя да завърши миналия сезон на пето място в първенството на Испания , което трябваше да осигури на островитяните участие в Лига Европа. Финансовите неразбории обаче накараха УЕФА да не даде лиценз  на клуба, с което мечтите на феновете да видят отбора си  в Европа се оказаха напразни. С това неволите не свършиха за „Елс Баралетс”, които през месец май преминаха към доброволна администрация, а през лятото се извърши смяна на треньорското ръководство и в момента наставник на тима е Михаел Лаудруп. Не стига това, но и напуснаха звездите Варела и Адурис. В крайна сметка Майорка започва първенството, но какво начало само – в първия кръг ще приеме Реал Мадрид, който остана верен на традицията да се подсилва с нова партида звездни футболисти.

Летата на „Бернабеу” никога не са били спокойни, а изключение не направи и сегашното. Въпреки, че този път ги нямаше миналогодишните пищни церемонии, презентации, гръмки  слова, проекти и обещания, Реал Мадрид успя да се обзаведе с най-добрите играчи, които бяха останали на трансферния пазар, но без никакво съмнение най-големия удар бе привличането на спечелилия Шампионската лига Жозе Моуриньо.

„Искам да изградя един различен Реал Мадрид. Надявам се да спечеля нещо с отбора, който не успя да спечели нищо през последните години”, обяви намеренията си португалския специалист. Каза го  кратко и ясно и нямаме никакво основание да не му вярваме.

Лаудруп най-вероятно няма да може да разчита на централния си защитник Иван Рамис, който получи контузия в края на миналия сезон и възстановяването му отне цялото лято. Ако това стане, най-вероятно на негово място ще заиграе Рубен Гонсалес. Схемата на игра ще е 4-4-2 и в това отношение няма да видим някакви особени разлики от тактиката използвана от предишния треньор Манцано

Моуриньо започва първия си мач в Ла Лига с препълнен лазарет  и няма да може да използва услугите на Пепе, Диара и Кака, които са с травми. Гаго пък се контузи във вторник вечер срещу Пенярол и също отпадна от групата. Албиол си изкълчи глезена в предсезонната подготовка, а Гарай поне за два месеца ще е извън строя заради травма в коляното. По този начин в средата на терена много е вероятно да видим Кедира, Алонсо и Гранеро, а  в атака Роналдо и Игуаин, които ще бъдат подсигурявани от Йозил. Другият вариант за Моурино е сам Игуаин отпред, зад него да се разположат Ди Мария и Роналдо, а Йозил да отиде отдясно на крилото. Тогава отляво ще се разположи Кедира.

През миналия сезон Майорка загуби само три мача у дома си – срещу Барса, Реал и Севиля  или само срещу трите отбора от първите четири в класирането, превръщайки стадиона си в истинска крепост. От друга страна обаче, звездата на Реал Мадрид Роналдо вкара тук три гола и със сигурност ще се опита да повтори своя успех. Още повече, че островитяните със сигурност влошиха качествения си състав и много е вероятно е да се противопоставят по-трудно на своя съперник, отколкото го направиха миналата година. Въпросът е доколко „бланкосите” са мотивирани за успех. В това обаче не бива да има никакво съмнение и Моуриньо ще отправи своето предупреждение към „вечния враг”, че Реал не е това което беше през миналия сезон.

Прогноза за: Майорка – Реал Мадрид 1:4

Последни 5 изиграни срещи:

Майорка:

27 юли Витес - Майорка 1:2 (Приятелски мач)
30 юли Хееренвеен - Майорка 4:0 (Приятелски мач)
07 август Бирмингам - Майорка 0:1 (Приятелски мач)
14 август Атлетико Мадрид - Майорка 2:3 (Приятелски мач)
20 август Тенерифе - Майорка 2:0 (Приятелски мач)

Реал Мадрид:

08 август ЛА Галакси - Реал Мадрид 2:3 (Приятелски мач)
13 август Байерн Мюнхен - Реал Мадрид 0:0 - 2:4 сл. дузпи (Приятелски мач)
17 август Стандард Лиеж - Реал Мадрид 1:1 (Приятелски мач)
22 август Еркулес - Реал Мадрид 1:3 (Приятелски мач)
24 август Реал Мадрид - Пенярол 2:0 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Майорка - Реал Мадрид

52 мача
12 победи за Майорка
10 равенства
30 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 101:53 за Реал Мадрид


Коефициенти от bet365:
Майорка - 8.00
Равен - 4.75
Реал Мадрид - 1.36

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150