Барселона иска от Неймар самостоятелни крачки за връщане в клуба


Н. Гавазов

Барселона иска от Неймар самостоятелни крачки за връщане в клуба

Нападателят на ПСЖ  Неймар не се чувства щастлив във Франция и може да се завърне в Барселона, където игра от 2013 г. до 2017 г. Напомняме, че в понеделник в програмата  El Chiringuito бе съобщено, че нападателят е уведомил своето обкръжение, че ще се върне на "Камп Ноу" през лятото, а  Борда на директорите на Барселона е дал "зелена светлина" на операцията по връщането на футболиста, особено след като играчите на испанския шампион са заявили, че нямат нищо против връщането на бившия им съотборник.

Сега  Goal.com. развива темата, съобщавайки, че бразилският футболист е убеден, че завръщането в каталонския клуб ще бъде най-правилното решение за по-нататъшно развитие на кариерата, особено след като няколко бивши легенди на "блаугранас" отчетоха като грешен ход смяната на клуба от "Камп Ноу" с този от Париж.

Съответно в Барселона не са обидени на играча и наистина са готови да приемат Неймар, но ръководството на испанския гранд желае независими стъпки от страна на самия играч, относно неговото връщане в столицата на Каталуния и особено с оглед на неотдавнашното изявление на клубния директор Пеп Сегура, касаещо възможния трансфер на играча. Най-напред, каталунците искат нападателят публично да признае, че е напуснал отбора не по най-добрия начин, което е един вид извинения, като с този ход се цели да се подобрят  отношенията с феновете на "блаугранас", които и до момента не са простили измяната на бразилеца.

На второ място, Неймар ще трябва да отиде на компромис спрямо финансовите си постъпления и да се съгласи на значително намаление на своята заплата, тъй като  Барселона не е готова да му даде същата заплата, както ПСЖ.

Основното изискване е публично изявление на бразилеца, в което той трябва да признае, че не се чувства щастлив в парижкия клуб и иска да напусне.

Напомняме, че Неймар се премести в ПСЖ през лятото на 2017 г. за рекордните 222 млн. евро.

  Сподели
497