Статистиката преди Ел Класико


И. Ангелов

Статистиката преди Ел Класико

Барселона приема Реал Мадрид днес в 17:15 българско време в срещата от десетия кръг на испанската Ла Лига. И докато "Белия балет" не изглежда в най-добрата си форма и очакванията не са големи за тима на Хулен Лопетеги, то някои други интересни обстоятелства се сочат от медиите преди старта на двубоя. Ще е любопитно да се наблюдава първото Класико без наличието на Лео Меси и Кристиано Роналдо от 11 години.

Преди този двубой Барселона (18 т., 5 победи, 3 равни, 1 загуба), се намира на точка пред Еспаньол и Алавес на върха в класирането, като единствената загуба за сезона бе с 2:1 през септември срещу Леганес. Тимът на Ернесто Валверде ще търси 42-ри пореден домакински мач без загуба тук (33 победи, 8 равни).

Реал Мадрид не се намира в толкова добра форма след като победата липсва в последните 4 мача на тима в лигата (1 равен, 3 загуби). Мадрид е седми, с 4 точки зад съперника си в Ла Лига.

Поредицата от 5 срещи без победа за Реал бе прекратена през седмицата в неубедителна победа над непретенциозния Виктория Пилзен в Шампионска лига с 2:1, и се предполага, че загуба от Барселона може да означава края за Хулен Лопетеги.

Този двубой е под номер 177 между двата клуба, като Мадрид води със 72 победи срещу 70 (34 равенства). Мадрид няма загуба в последните 4 визити на "Камп Ноу", в които взе и 2 победи. От последните 7 мача на този стадион загубите за "белия балет" са само 2.

След напускането на Кристиано Роналдо Реал Мадрид се затруднява с вкарването на голове. Тимът има само 13 след 9 кръга, докато в този период Барса вкара 23.

Любопитно е, че никога в историята Реал не е оставал непобеден в 4 поредни гостувания на "Камп Ноу". В последните 3 тимът взе победа и 2 равенства, което може би отново говори за неуспех сега. 

Рекордът от 41 поредни мача у дома без поражение е най-дългият подобен от 1977 година за Барселона. 

Реал Мадрид загуби последните два мача в лигата. Последно "белия балет" загуби три поред през месец май, 2009-та година, когато поредицата беше 5 мача.

От дебюта на Лео Меси, Барселона не спечели нито един от двата си мача с Реал без негово участие (1 равен, 1 загуба).

Нападателят на Барса Луис Суарес вкара 6 гола срещу Реал Мадрид от дебюта си през 2014-15, което е повече от всеки друг играч в периода.

Капитанът на Реал Серхио Рамос има 4 гола с глава срещу Барселона в Ла Лига, което е повече, отколкото е вкарал срещу всеки друг отбор. 13-те вкарани гола в сезона от Мадрид до тук обаче са най-лошото постижение за голове от сезон 2004-05, когато на този етап бяха вкарани само 8.

 

  Сподели
530