Барселона триумфира със Суперкупата на Испания, шоу на Меси


Т. Михайлов

Барселона триумфира със Суперкупата на Испания, шоу на Меси

Шампионът Барселона разби с 4:0 носителя на Купата на Краля Севиля във финала-реванш за Суперкупата на Испания. “Каталунците” трябваше да наваксат изоставане от 1:3 след първия мач на “Санчес Писхуан”. Автогол на Конко и хеттрик на Лионел Меси бяха напълно достатъчни за успеха.

Мачът започна много добре за домакините, които поведоха още в 13-ата минута след автогол на Конко след добра игра на Педро в атака. В 25-ата минута Шави изведе Меси на страхотна позиция и със спокойно отиграване аржентинецът преодоля Палоп за 2:0.

Този резултат беше достатъчен за “блауграна”, но тимът не спря да атакува. В 44-ата минута Алвеш проби по крилото и пусна към Меси, който дебнеше в наказателното поле. С прецизен удар на младока резултатът набъбна на 3:0.

През втората част Барса продължи да властва на терена, но трябваше да чака чак до 90-ата минута, за да зарадва феновете с нов гол. Вкара го отново Меси, но този път основаната заслуга има Иниеста, който го намери на чиста позиция.  Новото звездно попълнение Давид Вия се появи на място от на Педро в 60-ата минута и се отличи с няколко пропуска. Златан Ибрахимович не взе участие в мача.

Разгромът, който Барселона нанесе на Севиля показва, че Хосеп Гуардиола разполага със състав готов да атакува всички трофеи през сезона. Единственото, за което неутралния зрител може да съжалява е, че и тази година Лос Кулес и Реал Мадрид няма да имат никаква конкуренция и вероятно твърде рано ще се откъснат далеч пред другите, което до голяма степен ще убие интригата в Примера.

  Сподели
315