Ла Лига: Роналдо не ни липсва, искаме Моуриньо


И. Ангелов

Ла Лига: Роналдо не ни липсва, искаме Моуриньо

Президентът на испанската футболна федерация Хавиер Тебас обяви, че напускането на лигата от Кристиано Роналдо през лигата не е нанесло толкова щети, колкото ако той бе приел трансфер на по-ранен етап. Петкратният носител на Златната топка премина в италианската Серия А и Ювентус, като така се раздели в съперничеството с Лео Меси от Барселона, единственият друг петкратен носител.

"Винаги сме работили за да направим лигата по-голяма от всеки играч и клуб. Преди 4 години напускането на Роналдо щеше да ме притесни - при оценка от едно до десет, това щеше да е девет. Сега притеснението ми по тази скала от напускането е четири, дори три. 

"Аз бих искал всички най-добри играчи и треньори тук. Бих искал Моуриньо и Гуардиола, например. Но не искам да следваме примера на Висшата лига. Последният им носител на Златна топка бе Майкъл Оуен, а той вече е напуснал и има статут на легенда.

"Те нямаха и много играчи в идеалната 11-ка на FifPro, но пък това остава лигата, която генерира най-много приходи в света. Това показва, че ако имаш бранд като този на Висшата лига, тогава нямаш нужда от най-добрите играчи и няма нужда да си най-добрата лига в света."

  Сподели
611