Барселона ще стовари цялата си мощ срещу Севиля


Н. Гавазов

Барселона ще стовари цялата си мощ срещу  Севиля

Барселона - Севиля
Стадион: "Ноу Камп", Барселона
Дата: 22.08.2010
Час: 22:30

Срещата в събота вечер между отборите на Барселона и Севиля ще определи не само новия носител на Суперкупата на Испания, но това ще е и прелюдия на започващия сезон в Ла Лига. Испанският шампион Барселона, както се случва в последните няколко години отново е фаворит за спечелване на всяко едно състезание през сезон 2010/11 година, но в първата среща между двата отбора, който се игра на „Рамон Санчес Писхуан", андалусците победиха с 3:1 отбора на Гуардиола, което прави интригата жива.

Въпреки, че беше без Вия, Шави, Иниеста, Пике, Пуйол, Меси и Валдес, а на тяхно място започнаха момчета от втория отбор на Барселона, четата на Гуардиола започна отлично мача и през първото полувреме „каталунците" стояха по-добре от своя противник и закономерно поведоха в резултата, след гол на Ибрахимович в 20 минута. През второто полувреме обаче, неопитността на младите футболисти на Барселона си каза думата и по-опитните играчи на Севиля взеха нещата в свои ръце. Фабиано изравни и това бе ясен сигнал, че нещата на терена са променени, а след това Кануте с два гола в 74 -та и 82-та минута довърши своя противник.


Севиля, която завърши четвърти през миналия сезон, показа истинското си лице срещу Барселона едва през второто полувреме на първия мач от финала за Суперкупата на Испания, което поставя под съмнение как ще се представят хората на Антонио Алварес когато ще имат срещу себе си цялата мощ на шампионите. Освен това, андалусците претърпяха като гости в средата на седмицата едно неприятно поражение срещу португалския Брага в плейофите от Шампионската лига и следващите няколко дни ще са много важни за отбора относно развитието на европейската им кампания. Въпреки това, с качеството на играчите, които има Севиля, тимът може да се противопостави напълно сериозно на каталунците, още повече, че през миналия сезон андалусците елиминираха шампиона от турнира за Купата на Краля.


Гуардиола няма проблеми с контузени или наказани играчи. Той вече обеща, че ще използва титулярите си, които трябва задължително да вкарат поне два чисти гола, ако искат да направят нещо. Така, че при схема 4-3-3 най-вероятно в атака ще видим убийственото трио Меси, Ибрахимович и Вия. Шави и Иниеста също се очаква да започнат срещата в събота вечер, а в центъра на отбраната ще застанат Пуйол и Пике.

Много интересно ще бъде да видим каква схема на игра ще избере наставника на Севиля Антонио Алварес. Ако започне с един нападател, схемата на игра ще е 4-5-1, и тогава любопитното е кой ще бъде този нападател - Фабиано или Кануте. Ако пък избере игра с двама нападатели, то най-вероятно ще използва същия състав както срещу Брага - Фабиано отдясно на атаката, Кануте до него, Навас и Пероти по крилата, а в опорната зона - Ренато и Зокора.


Несъмнено е, че на „Ноу Камп" ни очаква много интересен двубой, който ще се превърне във въпрос на чест кой да спечели Суперкупата на Испания. Барселона излиза с цялата си мощ и има сили да победи с два гола разлика Севиля, които от своя страна ги очаква тежък реванш срещу Брага. От друга страна домакините трябва да бъдат много внимателни, защото имат срещу себе си нападатели като Фабиано, Кануте и Негредо, чиито имена всяват респект и които оформят мощната нападателна линия на тима. Мнението ми е, че Барселона ще установи пълно надмощие, докато Севиля ще играе по-затворено и ще разчита на бързо изнасяне на топката в по-предни позиции. Няма начин отражение на играта на андалусците да не даде и реванша с Брага. Не искам да казвам, че отбора на Алварес е обречен, но явно Барселона излиза с амбицията да спечели Суперкупата на всяка цена, а когато имаш и подкрепата на „Ноу Камп" зад гърба си, задачата става по-лесна.

Прогноза за: Барселона - Севиля 3:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона

04 май Барселона - Тенерифе 4:1
08 май Севиля - Барселона 2:3
16 май Барселона - Реал Валядолид 4:0
29 юли Валеранга - Барселона 2:4
14 август Севиля - Барселона 3:1

Севиля

08 май Севиля - Барселона 2:3
15 май Алмерия - Севиля 2:3
19 май Атлетико Мадрид - Севиля 0:2
14 август Севиля - Барселона 3:1
18 август Спортинг Брага - Севиля 1:0


Досегашни срещи:

Барселона - Севиля

34 мача
17 победи за Барселона
7 равенства
10 победи за Севиля
Голова Разлика: 58:38 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.28
Равен - 5.50
Севиля - 10.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
236