Анонс на 7-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 7-ми кръг на Примера Дивисион

Райо Валекано – Еспаньол
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 28.09.2018 г.
Час: 22:00

Новакът Райо Валекано не успя да запише втори успех за сезона. В междинния кръг "стършелите“ направиха 2:2 като гости на Реал Сосиедад. Така играчите на Мичел добавиха само точка в актива си и в момента столичани имат общо 4 пункта и заемат предпоследното 19-то място, като са и с мач по-малко. Елустондо и Бебе са контузени за Райо.

100%-ят актив на Еспаньол пред собствена публика от началото на сезона продължи и през седмицата. Тогава каталунците се наложиха с 1:0 над Ейбар, като вече имат 10 точки и се придвижиха до 6-ото място в таблицата.

Прогноза: Райо Валекано – Еспаньол 1:2


Реал Сосиедад – Валенсия
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 29.09.2018 г.
Час: 14:00

Реал Сосиедад записа втор реми за кампанията и в междинния кръг направи донякъде изненадващо 2:2 у дома срещу новака Райо Валекано. Баските са с 8 точки и в момента се намират на 10-ото място в таблицата. За предстоящия двубой наказани за домакините са Ернандес и Хуанми, а с контузии са Меркеланс, Йоренте, Янузай и Гуриди.

Едва ли някой е очаквал, че след първите шест кръга от новия сезон в Ла Лига тимът на Валенсия ще е единствен без победа до момента. Този път "прилепите“ завършиха 1:1 у дома срещу Селта. В момента селекцията на Марселино Гарсия Торал има 5 точки и е на незавидното 16-то място в подреждането.

Прогноза: Реал Сосиедад – Валенсия 2:3


Ейбар – Севиля
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 29.09.2018 г.
Час: 19:30

След три поредни мача без поражение, в междинния кръг Ейбар допусна трета загуба за сезона. Този път баските отстъпиха с 0:1 като гости на Еспаньол. Така играчите на Хосе Мендилбар остават със 7 пункта и са на 13-та позиция в таблицата. Леон е контузен за домакините.

Севиля записа втора поредна победа в Примера, след като през седмицата "рохибланкос“ разбиха с 3:0 у дома европейския клубен шампион Реал Мадрид. Всичките попадения паднаха още през първото полувреме. Домакините отбелязаха в 17-ата, 21-ата и 39-ата минути. Първите две попадения бяха дело на Андре Силва, а автор на третото стана Висам Бен Йедер. Така възпитаниците на Едуардо Берисо вече имат 10 точки и се изкачиха до 5-ото място в класирането. Аут за андалусци са Видал, Гоналон, Меркадо и Ескудеро.

Прогноза: Ейбар – Севиля 0:2


Уеска – Жирона
Стадион: "Ел Алкорас“, Уеска
Дата: 30.09.2018 г.
Час: 13:00

Атлетико Мадрид записа категоричен успех над новака Уеска - 3:0, като стори това само за малко повече от половин час. Уеска има 4 точки и е под чертата на 18-ото място. Арангоци ще са без Луисиньо, Камачо и Йованович.

Няколко дни след престижното равенство срещу Барселона тимът на Жирона отстъпи при домакинството си на Бетис с 0:1 в двубой от междинния кръг. Каталунците имат 8 точки и към момента заемат 12-то място.

Прогноза: Уеска – Жирона 0:1


Виляреал – Валядолид
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 30.09.2018 г.
Час: 17:15

Виляреал записа втори успех за сезона, като и този път победата бе постигната далеч от дома. В мач от междинния кръг "жълтата подводница“ нанесе първа загуба на състава на Атлетик Билбао, побеждавайки го с 3:0. Пабло Форналс откри резултата в 65-ата минута, а в самия край на двубоя се разписаха още Мори и Екамби. Така играчите на Хавиер Кайеха вече имат 8 точки и са на 9-то място в класирането.

Новакът Валядолид пък постигна първи успех за кампанията. През седмицата кастилци осъществиха бърз обрат за крайното 2:1 у дома срещу Леванте. Така отборът вече има 6 точки и успя да се изкачи до 14-ото място в колоната. Плано, Кеко и Луисми са контузени.

Прогноза: Виляреал – Валядолид 2:0


Леванте – Алавес
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 30.09.2018 г.
Час: 19:30

Леванте инкасира трета поредна загуба, след като този път "прилепите“ отстъпиха с 1:2 като гости на новака Валядолид. Поражението смъкна валенсианци на 17-ото място в класирането, като Леванте е с 4 точки. Вукчевич е наказан, а Садику е контузен за домакините.

С гол в 93-ата минута Алавес се спаси от домакинско поражение срещу Хетафе. Двубоят от междинния кръг завърши 1:1, а ремито прекъсна серията на баските от три последователни успеха в Примера. Въпреки това, играчите на Абелардо Фернандес продължават с доброто представяне и в момента са на 4-то място с актив от 11 пункта.

Прогноза: Леванте – Алавес 1:2


Бетис – Леганес
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 30.09.2018 г.
Час: 21:45

Постепенният прогрес на Бетис продължи и през седмицата, когато "зелено-белите“ записаха пети пореден мач без поражение в Ла Лига. Този път играчите на Кике Сетиен стигнаха до минимална победа с 1:0 като гости на Жирона. Така андалусци вече имат 9 точки и вече са на 8-мо място в класирането. Добрите новини за южняците са, че няма отсъстващи футболисти.

Шампионът на Испания Барселона претърпя малко очаквано поражение срещу един от аутсайдерите в Примера - Леганес. Каталунците загубиха с 1:2 при гостуването си на “Бутарке" в среща от междинния шести кръг. Филипе Коутиньо даде преднина на Барса в 12-ата минута, но две бързи попадения на Набил Ел Зар (52) и Оскар Родригес (53) обърнаха резултата. "Лос пепинерос“ са 18-ти, като са с 4 пункта. Шимановски, Весга и Арнаис са контузени.

Прогноза: Бетис – Леганес 2:1


Селта Виго – Хетафе
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 01.10.2018 г.
Час: 22:00

Селта записа второ поредно равенство и трети последователен мач без успех в първенството. През седмицата галисийци направиха 1:1 като гости на Валенсия. Така "небесносините“ вече имат 9 точки, като са на 7-мо място в класирането. За предстоящия двубой наставникът Антонио Мохамед няма да може да разчита на Йунка и Буфал.

Хетафе не успя да запише трети успех за сезона, след като в междинния кръг клубът от покрайнините на Мадрид направи 1:1 като гост на Алавес. Играчите на Хосе Бордалас водеха до самия край на мача, но гол в добавеното време ги лиши от победата. Така Хетафе добави само една точка на сметката си в момента има общо 8 пункта, като заема 11-то място.

Прогноза: Селта Виго – Хетафе 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
531