Презентацията на Йозил мина без всякаква помпозност


Н. Гавазов

Презентацията на Йозил мина без всякаква помпозност

Германският национал Месут Йозил подписа официално 6-годишен договор с испанския гранд Реал Мадрид, съобщи новината Eurosport. Сумата по трансфера на 21-годишният полузащитник е на стойност 15 милиона евро. Презентацията на бронзовия медалист от Мондиал 2010 премина много скромно, за разлика от помпозните представления, които организира президента на „белите" Флорентино Перес миналата година, допълват наблюдателите. В залата за пресконференции новото попълнение на Реал отговори на въпроси на журналисти, а след това позира и с фланелка на Кралския клуб с изписаното на еня си име.

„Много съм щастлив. Радвам се, че вече всичко е факт и нямам търпение да започне новия сезон. За мен е огромно предизвикателство да премина в Реал", обясни Йозил. 

Футболистът призна, че Жозе Моуриньо го е убедил да предпочете офертата на Реал пред тази на други клубове.

„Той е най-добрият треньор в света. Говорихме, но това, което си казахме си остава само между нас. Мога само да кажа, че той ме убеди да подпиша", каза още Йозил.

Германецът е шестото ново попълнение на Реал през това лято след съотборника му в Бундестима Сами Кедира, Рикардо Карвальо, Педро Леон, Серхио Каналес и Анхел Ди Мария. С последния трансфер, селекцията на Реал Мадрид досега е на стойност почти 80 милиона евро и отново е най-скъпата в Испания.

 

  Сподели
125