Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион

Уеска – Райо Валекано
Стадион: "Ел Алкорас“, Уеска
Дата: 14.09.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Давид Медие

Възходът на Уеска започна преди няколко години, когато през 2015 г. клубът стигна до втория ешелон на испанския футбол – Сегунда Дивисион. През миналогодишния сезон Уеска завърши на 2-ро място в крайното класиране с актив от 75 точки и си гарантира директна промоция за Ла Лига. Сега на предвождания от Лео Франко отбор му предстои жестока битка за оцеляване. Показателно е това, че в предишния кръг Уеска допусна първа загуба за сезона, след като бе унизен с 2:8 като гост на шампиона Барселона. Арагонци за момента са с 4 точки.

Отборът на Райо Валекано се завърна в елита на испанския футбол. През миналогодишната кампания "стършелите“ станаха за първи път в своята история шампиони в Сегунда, след като финишираха със 76 пункта, с точка повече именно от Уеска. Сега целта пред хората на Мичел ще е да запазят елитния си статут в края на сезона. В първия кръг от сезона Райо бе разбит с 1:4 у дома от Севиля, а в предишния кръг "стършелите“ не играха домакинския си мач срещу Атлетик Билбао заради проблеми с осветлението на "Вайекас“.

Прогноза: Уеска – Райо Валекано 1:1


Валенсия – Бетис
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 15.09.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Алехандро Ернандес

Леванте и Валенсия не успяха да се победят, завършвайки наравно - 2:2, в градското дерби от 3-ия кръг на Ла Лига. И двете попадения за гостите бяха отбелязани от Рохер, който бе точен първо в 13-ата, а след това в 33-ата минута. Първият гол обаче бе зачетен след кратка консултация с ВАР. За домакините се разписа Денис Черишев в 16-ата и Даниел Парехо в 52-ата минута. "Прилепите" са само с една, което не кореспондира на големите им амбиции отново да са сред водещите отбори в Примера.

Бетис постигна първа победа за сезона, след като в предишния кръг "зелено-белите“ спечелиха градския сблъсък срещу големия съперник – Севиля, с минималното 1:0. Точен за Бетис бе легендата Хоакин, който отбеляза малко спорен гол. В момента южняците са с 4 точки, като и през настоящата кампания приоритет за хората на Кике Сетиен ще е да се представят така добре, както го сториха и през последния сезон.

Прогноза: Валенсия – Бетис 2:1


Леганес – Виляреал
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 16.09.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Пабло Гонсалес

Леганес допусна втора загуба за сезона, когато преди паузата за европейските квалификации "лос пепинерос“ очаквано отстъпиха с 1:4 като гости на гранда Реал Мадрид. Столичани имат само една спечелена точка и все още не познават вкуса на успеха.

В същата ситуация е и тимът на Виляреал. Амбициозният клуб от валенсианската област бе считан като един от фаворитите за място в Топ 4, но след първите три кръга на сезона "жълтата подводница“ има само една точка и две загуби, инкасирани пред собствена публика. В последния си мач от Ла Лига играчите на Хавиер Кайеха отстъпиха с 0:1 от скромния тим на Жирона.

Прогноза: Леганес – Виляреал 0:2


Еспаньол – Леванте
Стадион: "RCDE“, Барселона
Дата: 16.09.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Алберто Ундиано

Еспаньол записа първа загуба за сезона. В предишния кръг от първенството "папагалчетата“ допуснаха пълен обрат през втората част за крайното 1:2 срещу Алавес. В момента каталунците са с 4 точки и със сигурност ще се опитат да надградят през текущата кампания след поредица от посредствени сезони.

Леванте и Валенсия не успяха да се победят, завършвайки наравно - 2:2, в голямото градско дерби, което бе част от програмата на 3-ия кръг в Ла Лига. И двете попадения за гостите бяха отбелязани от Рохер. За домакините се разписа Денис Черишев в 16-ата и Даниел Парехо в 52-ата минута. Емоциите пък взеха връх на няколко пъти, след като първо Коке от домакините бе изгонен заради втори жълт картон. След това реми Леванте имат четири точки в актива си. Освен Коке, другият отсъстващ е Садику.

Прогноза: Еспаньол – Леванте 1:1


Валядолид – Алавес
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 16.09.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Мунуера

След четири сезона в Сегунда Дивисон тимът на Валядолид успя да се завърне сред най-силните в Испания. "Лилаво-белите“ стигнаха до Ла Лига след изтощителна фаза на плейофи, където Валядолид бе повече от убедителен. Сега кастилци продължават да търсят първата си победа в Примера. До момента Валядолид е записал две нулеви равенства и поражение от шампиона Барселона. Най-интересната новина около клуба е, че бразилската легенда Роналдо закупи основния пакет с акции и стана новият собственик на Валядолид.

Алавес пък записа своя първи успех за сезона в предишния кръг, когато баските осъществиха пълен обрат през втората част за крайното 2:1 срещу Еспаньол. Играчите на Абелрадо Фернандес имат 4 точки на сметката си. Бастон и Ели са контузени за гостите.

Прогноза: Валядолид – Алавес 2:1


Севиля – Хетафе
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 16.09.2018 г.
Час: 21:45
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Амбициозният отбор на Севиля инкасира първо поражение за сезона, което бе особено неприятно, тъй като "рохибланскос“ загубиха с 0:1 голямото градско дерби срещу Бетис и то след допусна спорен гол. В момента андалусци остават с 4 точки. Меса е наказан, а Гоналон и Меркадо са контузени за домакините.

Хетафе пък направи нулево реми у дома срещу новака Валядолид. Клубът от покрайнините на столицата също е с 4 пункта на сметката си. Бергара и Чичинсола пропускат визитата в южната провинция.

Прогноза: Севиля – Хетафе 3:0


Жирона – Селта Виго
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 17.09.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Хавиер Алберола

Тимът на Жирона започна трудно новата кампания. В първия кръг от сезона каталунците направиха 0:0 у дома срещу новака Валядолид, а след това тимът бе разбит у дома с 1:4 от гранда Реал Мадрид. В предишния кръг хората на Еусебио Сакристан постигнаха и първи успех, като победиха с 1:0 солидния състав на Виляреал. Каталунците имат 4 точки в актива си.

Селта започна силно новия сезон и все още "небесносините“ нямат поражение. В предишния кръг галисийци сразиха с 2:0 у дома гранда Атлетико Мадрид. Максимилиано Гомес изведе Селта в 46-та минута, а след шест минути Яго Аспас удвои преимуществото на галисийци. Селекцията на Антонио Мохамед са на 3-то място във временното класиране.

Прогноза: Жирона – Селта Виго 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
475