Анонс на 3-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 3-ти кръг на Примера Дивисион

Хетафе – Валядолид
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 31.08.2018 г.
Час: 21:00
Съдия: Адриан Кордеро

Когато през миналогодишния сезон тимът на Хетафе се завърна в елитната Ла Лига, мнозина бяха тези, които смятаха, че съставът от покрайнините на Мадрид ще изпадне обратно в Сегунда. Въпреки това, Хетафе не само затвори устите на критиците, като остана в Примера, но и бе много близо до това да си гарантира място в европейските клубни турнири. Кастилци завършиха на 8-мо място в крайното подреждане с актив от 55 точки. Хетафе не впечатляваше с играта си, тъй като бе клубът с най-малко владение на топката, най-малко удари към противниковата врата и най-много нарушения през сезона, но въпреки това коефициентът на полезно действие на тима не бе никак нисък.

В първия кръг от сезона записа донякъде очаквана загуба като гост на Реал Мадрид с 0:2, но пък преди седмица столичани постигнаха и първи успех, надигравайки със същия резултат състава на Ейбар.

След четири сезона в Сегунда Дивисон тимът на Валядолид успя да се завърне сред най-силните в Испания. "Лилаво-белите“ стигнаха до Ла Лига след изтощителна фаза на плейофи, където Валядолид бе повече от убедителен. На полуфиналите кастилци спечелиха и двата си мача срещу завършили пред тях Спортинг Хихон (3:1 и 2:1). Финалът срещу Нумансия пък бе решен още в първия мач, когато хората на Серхио Гонсалес победиха съперника с 3:0.

Валядолид започна сезона с нулево реми като гост на Жирона, а в предишния кръг новакът отстъпи с 0:1 у дома срещу шампиона Барселона. Двубоят ще се запомни с това, че стана първият, в който се използва VAR технологията в испанския клубен футбол. Нововъведението обаче не помогна на домакините, чийто гол бе отменен в добавеното време на срещата.

Прогноза: Хетафе – Валядолид 1:0

Ейбар – Реал Сосиедад
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 31.08.2018 г.
Час: 23:00
Съдия: Хосе Санчес

Ейбар не започна добре новия сезон, след като записа две поражения. Първо дойде загубата у дома от новака Уеска с 1:2, а в предишния кръг баските отстъпиха с 0:2 като гости на Хетафе. Тимът постепенно се утвърди в елитната Ла Лига. Едва ли през лятото на 2014 г., когато баските спечелиха промоция в Примера, са били мнозина тези, които са очаквали, че клубът от едноименния град ще е сред най-силните в Испания четири години по-късно. През миналогодишната кампания Ейбар завърши на 9-та позиция с актив от 51 точки с 14 победи, 9 равенства и 15 загуби.

Реал Сосиедад не успя да запише втори пореден успех в първенството. Клубът от Сан Себастиан стартира с 2:1 като гост на амбициозния Виляреал, а в предишния кръг "синьо-белите" изтърваха аванс от два чисти гол и в крайна сметка завършиха 2:2 като гости на Леганес.

Реал завърши на 12-то място с актив от 49 точки след 14 успеха, 7 хикса и 17 поражения. Това доведе и до раздяла с Еусебио Сакристан, а начело на клуба от Сан Себастиан за новия сезон застава бившият треньор на Леганес – Асиер Гаритано, който има нелеката задача да върне обратно силните дни на "Аноета“.

Прогноза: Ейбар – Реал Сосиедад 1:2

Виляреал – Жирона
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 31.08.2018 г.
Час: 23:00
Съдия: Едуардо Прието

Виляреал се представя на високо ниво през последните години, като тимът дори игра на полуфинал преди няколко сезона в Лига Европа. И през настоящата кампания водещата цел пред "жълтата подводница“ ще е да завърши в Топ 4, за да играе в Шампионската лига. Валенсианци завършиха на 5-то място в крайното класиране с актив от 61 точки. Без съмнение, Виляреал има потенциала да надгради, въпреки че до момента "лос амарийос" все още нямат победа в първенството, след като стартираха с изненадващо поражение след 1:2 у дома от Реал Сосиедад, а в предишния кръг направиха 0:0 като гости на коравия състав на Севиля.

Тимът на Жирона също започна трудно новата кампания. В първия кръг от сезона каталунците направиха 0:0 у дома срещу новака Валядолид, а преди по-малко от седмицата Жирона допусна и първо поражение, след като бе разбит у дома с 1:4 от гранда Реал Мадрид.
През лятото в тима бе извършена треньорска рокада и сега начело на Жирона е Еусебио Сакристан. Новите в тима са Муниеса (от Стоук Сити) и Мохика (от Райо Валекано), а целта пред клуба ще е да се стабилизира и постепенно да се утвърди в елита на испанския клубен футбол.

Прогноза: Виляреал – Жирона 3:0


Леванте – Валенсия
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 02.09.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Хавиер Естрада

След като започна кампанията с изненадващ успех с убедителното 3:0 като гост на Бетис, Леванте допусна първо поражение за сезона. В предишния кръг "прилепите" паднаха у дома с 1:2 от Селта Виго и сега със сигурност ще се опитат да се реваншират на привържениците си, тъй като предстои големият градски сблъсък срещу едноименния състав на Валенсия.

И през настоящия сезон целта пред Леванте ще е да не изпадне от елитната дивизия. Новите в тима са Кабако (от Насионал) и Коке (Шалке 04).

Валенсия стартира сезона с домакинско реми за крайното 1:1 срещу солидния тим на Атлетико Мадрид, а в предишния кръг "лос че" допуснаха изненадваща загуба с 0:2 като гост на Еспаньол. Като цяло, допреди няколко години "прилепите“ имаха потенциала да са реална конкуренция за титлата в Испания на грандовете Реал Мадрид и Барселона. През миналогодишната кампания "лос че“ отново стартираха силно и дори дишаха във врата на лидера до декември месец, но през пролетта силите на валенсианци не издържаха и се видя, че реалността към днешна дата се свежда до максимум Топ 4. "Прилепите“ завършиха именно на 4-ата позиция с актив от 73 точки.

Новите в отбора са Гедеш (ПСЖ), Кондогбия (Интер), Диахаби (Олимпик Лион), Пичини (Спортинг Лисабон) и Вас (Селта). С тима се разделиха Кансело (Ювентус), Максимович (Хетафе) и Ореяна (Ейбар).

Прогноза: Леванте – Валенсия 1:2


Алавес – Еспаньол
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 02.09.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Игнасио Иглесиас

Алавес спечели първа точка за сезона. В предишния кръг баските направиха 0:0 у дома срещу Бетис, след като започнаха кампанията с поражение с 0:3 от шампиона Барселона. Алавес вече е три поредни сезона в елитната Примера Дивисион. И през настоящата кампания целта пред баските ще е да запазят статута си сред най-добрите в Испания. В последния сезон баските завършиха на 14-то място в крайното класиране и бяха тимът с най-малко равенства за кампанията – едва две. Успехите бяха 15, а пораженията – 21. Спечелените точки пък бяха общо 47.

Новите в Алавес са Гуйдети (Селта Виго) и Твумаси (ФК Астана), а с отбора се разделиха Сантос (Депортиво Ла Коруня) и Алексис (Ал Ахли).

Еспаньол победи у дома Валенсия с 2:0 в среща от втория кръг на испанската Примера и вече има 4 точки от началото на сезона. Естебан Гранеро (63 мин.) вкара първия гол в мача от пряк свободен удар след намесата и на VAR технологията. Шест минути по-късно "каталунците" вкараха второ попадение дело на Борха.

"Папагалчетата" започват добре след доста посредствени сезони, но не трябва да се отпускат.

Прогноза: Алавес – Еспаньол 1:1


Бетис – Севиля
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 02.09.2018 г.
Час: 21:45
Съдия: Хесус Хил

Мачът с най-голям заряд от програмата на 3-я кръг в Примера ще е градският сблъсък между големите съперници Бетис и Севиля.

Домакините не започнаха кампанията по начина, по който очакваха. След първите два кръга от сезона "зелено-белите" имат само 1 точка. Бетис стартираха с тежко изненадващо поражение с 0:3 от Леванте, а в предишния кръг тимът направи 0:0 като гост на Алавес.

Бетис се превърна в може би най-приятната изненада по време на миналогодишния сезон. Именно добрите изяви класираха севилци директно за групите на Лига Европа, като това бе върхът в кариерата на наставника Кике Сетиен. Андалусци събраха 60 точки и финишираха на 6-та позиция.

Новите в Бетис са Каравлаьо (от Спортинг Лисабон) и Бараган (от Мидълзбро).

Севиля започна сезона с разгромен успех с 4:1 като гост на новака Райо Валекано. В предишния кръг клубът направи 0:0 у дома срещу амбициозния Виляреал. През настоящата кампания целите пред тима ще са отново да се утвърди в Топ 4 в Ла Лига, тъй като Севиля бе много хаотичен през изминалия сезон. В хода на кампанията бяха уволнени двама треньори, като я довърши трети временен. В Примера отборът се движеше на приливи и отливи, като накрая това за малко можеше да му коства и мястото в европейските клубни турнири през настоящата. "Рохибланкос“ завършиха на 7-мо място с актив от 58 точки
Новите в Севиля са Амаду (Лил), Ганьон (Рен), Вацлик (Базел), Меса (Суонси) и Гомес (Селта).

Прогноза: Бетис – Севиля 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
496