Куртоа: Челси винаги ще бъде в моето сърце


Н. Гавазов

Куртоа: Челси винаги ще бъде в моето сърце

Новото попълнение на Реал Мадрид Тибо Куртоа публикува изявление по повод своето напускане на Челси, в което благодари на всички, имащи отношение към лондонския клуб. Напомняме, че белгиецът отказа да се завърне в Челси след отпуската си и с оглед на ситуацията с изтичащия договор с клуба, в крайна сметка принуди Челси да го продаде на Реал Мадрид. В сряда вечер трансферът бе потвърден официално. Тибо подписа с Кралския клуб шестгодишен договор, а в обратно направление пое полузащитникът Матео Ковачич, който ще остане в Лондон под наем до края на сезона.

Готвейки се за днешната си презентация, Куртоа използва акаунта си в Инстаграм, за да благодари на всички фенове на Челси. Тибо за пореден път подчерта, че смяната на клуба се дължи изключително заради желанието да бъде близо до децата си.

"Здравейте, семейство Челси.

С помощта на тези прощални думи аз искам да изразя своята искрена благодарност  за тези четири великолепни години. Челси винаги ще заема специално място в моето сърце.

Бях само на 19, когато клубът демонстрира огромна вяра в моите способности. Фактът, че толкова голям клуб ме следи, бе равностойно на изпълнена мечта. Когато за първи път ме отправиха под наем, това решение ми помогна да израсна и да стана вратар, подходящ за Челси.

Когато се върнах, аз бях щастлив да стана част от един от най-големите отбори в света. Изпълних детската си мечта да играя във Висшата лига на Англия. Освен това аз съм щастлив, че успяхме да спечелим две титли във Висшата лига на Англия, Купата на Лигата и Купата на Англия.

Огромно благодаря на всички мои съотборници в отбора и на техническия персонал за изминалите четири години, през които заедно постигахме успех и преживявахме изключителни моменти на терена и извън него. Този отбор никога не би постигал успех без тези, които са предани на играчите и на тима. Говоря за медицинския департамент, който е отговорен за формата и за всички останали, на които не мога да благодаря отделно.

И последно, не по-малко важно. Искам да кажа благодаря на феновете за тяхната забележителна подкрепа в продължение на тези години. Надявам се, че значителна роля в моето решение изигра възможността да бъда близо до децата си.

Желая ви всичко най-хубаво в бъдеще. За мен бе огромна чест да бъда в семейство Челси!", гласи изявлението на Куртоа.

Най-интересното е, че тази публикация на Тибо се задържа малко повече от пет минути. След това вратарят я премахна, като причините за това остават неизяснени.

  Сподели
464