Моуриньо: Ще бъде провал, ако не спечелим Примера или Шампионската лига


Н. Гавазов

Моуриньо: Ще бъде провал, ако не спечелим Примера или Шампионската лига

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо има намерението да спечели с Кралския клуб шампионата на Испания или Шампионската лига. Според португалския специалист, той има намерение да върне старата слава на „белите" и всичко друго ще бъде провален сезон.

„Ако ние не спечелим през тази година шампионата на Испания или Шампионската лига, то може да наречем сезона провален", цитира ESPN думите на Моуриньо.

Както е известно, през последните години „вечният враг" на Реал - Барселона, доминира изцяло в испанския футбол, като дори и играта на Ла Фурия е сходна с тази на „каталунците".

„В Барселона сега има друга динамика, друга философия, която същества от няколко години. Те имат футболисти, които игрят заедно от много време, треньор, който е трета година начело на отбора, а в Реал най-възрастният футболист е 29 годишният Касиля, а треньорът дойде току що", продължава Специалния.

„Същата история е и в Шампионската лига. Погледнете Манчестър Юнайтед - имат играчи и треньор, които от години са заедно. Такива клубове започват всяка една кампания като потенциални победители. Ние също ще работим, упорито ще работим, за направим всичко възможно да станем като тях. Реал има своя история на победи, но когато не печелиш нищо, това е наистина голям проблем", завършва Моуриньо.

 

  Сподели
232