Перес се съгласи да преговаря с Интер за Модрич


Н. Гавазов

Перес се съгласи да преговаря с Интер за Модрич

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес се съгласи да води преговори с Интер за трансфер на полузащитника Лука Модрич, съобщава Il Giornale. Съгласно информация на медията, мадридчани разглеждат възможността за трансфер на играча в италианския клуб и оценяват евентуална сделка на 60 милиона евро. Предполага се, че Лука ще подпише с "нерадзурите" контракт за четири години.

Отбелязва се също така, че хърватинът проявява интерес към евентуален трансфер, който може да стане последен за него в кариерата и лично се е обърнал към Перес с молба да бъде даден ход на преговорите.

Информацията за евентуален трансфер на Модрич в Интер се появи през миналата седмица. Промадридското издание Marca веднага поде кампания в защита на тезата, че играчът не желае да напуска клуба, но редица италиански инсайдери отрекоха тази теза и твърдо застанаха на позицията, че хърватинът е изразил желание да напусне Реал Мадрид, а Интер се е възползвал от ситуацията.

Също така се съобщаваше, че между Модрич и Перес има стара договорка, съгласно която босът няма да спира играча, ако той, по собствена инициатива, пожелае да си тръгне.

Напомняме, че по-рано президентът на Реал Мадрид каза, че Модрич може да премине в Интер само срещу 750 милиона евро: "Единственият начин по който Модрич може да напусне е някой да плати за него 750 милиона евро", цитира Marca думите на Перес.

32 -годишният Модрич изкара шест сезона в Реал Мадрид, след пристигането си от Тотнъм през лятото на 2012 година от Тотнъм за 30 милиона евро. През миналия сезон хърватинът записа 43 мача за Реал Мадрид, в които се отчете с 2 гола и 8 асистенции. Договорът на Модрич е до лятото на 2020 година.

По-рано днес в пресата се появиха информации, че ръководството на Интер проявява интерес към полузащитника на Манчестър Сити Илкай Гюндоган. Според италиански източници, преход на немеца е алтернативен вариант на трансфера на Модрич. Гюндоган се оценява на 40 милиона евро. Полузащитникът премина в Манчестър Сити от Борусия Дортмунд през 2016 година. Контрактът на немеца е до 2020 година. През миналия сезон Илкай има на сметката си 30 мача във Висшата лига на Англия, 4 гола и една асистенция.

  Сподели
403