Реал определи новата звезда на отбора


Н. Гавазов

Реал определи новата звезда на отбора

Реал Мадрид определи кой от футболистите ще бъде главната звезда на клуба. Според източници от "Сантяго Бернабеу", това е полузащитникът Гарет Бейл.

Напомняме, че след финала в Шампионска лига много очакваха, че уелсецът ще смени клубната си принадлежност, особено след като самият Гарет намекна, че не е доволен от липсата на достатъчно игрова практика през последния сезон.

Напускането на Зинедин Зидан и Кристиано Роналдо обаче коренно промениха ситуацията. Сега Бейл ще стане ключов играч на отбора. В клуба са убедени, че Бейл може да се справи с ролята на лидер през сезон 2018/19.

"Напускането на Кристиано означава, че сега друг трябва да демонстрира своите голмайсторски качества, а Бейл нееднократно е доказвал, че това напълно е по силите му, когато се намира в добра физическа кондиция. Гарет е готов за новото предизвикателство и вярва в това, че може да се справи с възложената мисия.

Той не се радваше на нужното внимание, докато Роналдо се намираше тук, защото всичко бе насочено към поддържане на образа на Кристиано. Нещата обаче се промениха и сега Бейл ще получи вниманието, което му липсваше през годините, а това веднага ще се отрази на неговата увереност. Няма никакво съмнение в това.

В момента няма друг като него в отбора, който да има толкова голям потенциал. Още по-важното е, че Гарет притежава огромна медийна стойност, а това е важно за ролята на лидер в Реал Мадрид", съобщава източник от "Сантяго Бернабеу".

Според информациите, новият старши-треньор на "бланкосите" Хулиен Лопетеги възнамерява да заложи в атака на връзката Бейл - Карим Бензема, което ще е главното оръжие на столичани през новия сезон.

По-рано през лятото се появиха слухове, че Манчестър Юнайтед се интересува от Бейл, а агентът на уелсеца призна, че трябва да разговаря с Реал за бъдещето на своя клиент: "Аз мисля, че ще трябва да говорим с Реал Мадрид и да видим накъде вървим. Той иска по-добра година от последната. Той иска да играе повече и това е от основно значение. Аз мисля, че той е сред топ 3 или 4 играча в света. За някой като него трябва да има време. Не всичко е до парите. Той обича живота в Испания. Има три деца и е много щастлив там. Но ще видим. Той трябва да играе футбол. Като фен на Арсенал аз бих искал да играе там, но те имат такъв шанс да го купят, какъвто аз да отида на луната".

Според последни данни, Бейл е загубил интерес към вниманието на Юнайтед и възнамерява да остане в испанската столица.

  Сподели
499